TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oda Başkanı Üçdağ, Kurbanlık fiyatlarını açıkladı

Adana Canlı Hayvan Alım Satım Besiciler Yemciler Tavukçular ve Balıkçılar Odası Başkanı Yusuf Ziya Üçdağ, kurban alırken vatandaşların dikkat etmesi gereken hususlar ile kurbanlık canlı hayvan fiyatlarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2023 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2023 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Oda Başkanı Üçdağ, Kurbanlık fiyatlarını açıkladı

ADANA (İLKHABER) – Adana Canlı Hayvan Alım Satım Besiciler Yemciler Tavukçular ve Balıkçılar Odası Başkanı Yusuf Ziya Üçdağ, kurban alırken vatandaşların dikkat etmesi gereken hususlar ile kurbanlık canlı hayvan fiyatlarını açıkladı.


Oda Başkanı Üçdağ, vatandaşların kurban alırken Tarım il müdürlüğü menşeli olması ve kulak küpesine dikkat etmelerini istedi.  “Ülkemize kaçak hayvan girişi bulunmaktadır.” Diyerek uyarıda bulunan Üçdağ uyarılarını şöyle sürdürdü:
“ İnsan sağlığı açısından telafisi mümkün olmayan hastalıklar bulaşacağından, canlı hayvanın derisinde ve yüzünde yara ve benzeri kızarıklıklar, hastalık anlamı taşımaktadır. Bu yüzden menşe ve kulak küpesi önem arz etmektedir. Belediyelerin belirlediği yerler dışında kurbanlık alınmaması gerekmektedir. Aksi takdirde para cezası uygulanacaktır. Ülkemizde canlı hayvanın pahalı olması dişi hayvan kesiminden kaynaklanmaktadır.”

oda 2


 Kurbanlık fiyat listesini belirlemenin Canlı Hayvan Alım Satım Besiciler Yemciler Tavukçular Ve Balıkçılar Odası yetkisinde olduğuna da dikkat çeken Üçdağ, “Farklı fiyatlara itibar etmeyiniz. 2023 yılı kurbanlık canlı hayvan kg fiyat tarifesi kangal Van beyazı erkek koyun kg: 135,00 TL, dana(tosun) kg: 145,00 TL, sarı baş merinos erkek keçi kg: 110,00 TL şeklindedir.” diye konuştu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.