TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oldu mu şimdi

Yazının Giriş Tarihi: 13.03.2023 18:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.03.2023 18:04

Adana Demirspor, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Trabzonspor karşı karşıya geldi ve bence o maça damga vuran tek olan Younes Belhanda'nın 22. dakikada gördüğü kırmızı kart oldu.

Ayrıca topsuz alanda Trabzonsporlu Bruno Peres'e karşı yaptığı hareket olacak gibi değil.. Sorumsuzca davranışın ardından takımını yalnız ve zor durumda bıraktı. Zaten bu kadar yıldır futbolda yer almış, hep büyük kulüplerde top koşturmuş birinin bunu yapması işin ayrı bir boyutu.. Belhanda’nın bu davranışı sosyal medyada da başta kendi taraftarları dahil olmak üzere pek çok taraftardan büyük tepki gördü.

Ligin ilk devresinde de yine böyle bence gereksiz yere gördüğü kırmızı kart sonrası takımını yine iki hafta ve önemli maçlarda yalnız bırakmıştı. O maç sonrasında da yine büyük tepki almıştı ama yine aynı Belhanda’yı görmekteyiz.

Şimdi Belhanda'nın, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu talimatları gereği 2 maç ceza alması muhtemel olasılık.. Bu cezanın verilmesi durumunda Antalyaspor ve Galatasaray maçlarında yer alamayacak. Gördüğünüzü gibi her iki maç da çok önemli maçlar..

Şöyle Belhanda’nın ülkemizdeki durumuna baktığımızda ilkleri değil tabi. Kariyerinin 13. kırmızı kartını gören Belhanda, bunların 6'sını Süper Lig'de yani ülkemizde görmüş. Ayrıca ülkemize transfer olduğu 2017/18 sezonundan bu yana 6 yani en fazla kırmızı kart gören futbolcu oldu.

Bugün Adana Demirspor’da en yüksek maaş alan futbolcular arasında yer alıyor ve bu sezon pek bir katkısını görmedik.  Gelip bir de Trabzon gibi büyük bir ekibin maçında bunu yapması anlaşılır gibi değil.

Sonuçta lig ilerliyor ve sezon sonuna doğru gidiyoruz. Bu sezon ilk 4 ve Avrupa hedefimiz de var. O zaman bu gibi gereksiz kırmızı kartlara ne gerek var! Her ne kadar puan cetvelinde 3 büyüklerin ardından, 4. Sırada olsak ve bu sıra bizi Avrupa’ya taşır gibi görünse de daha çok maçımız var. O bakımdan kaybedecek bir puanımız dahi yok. Burası Süper Lig, yani devler ligi.. Hatayı asla kabul etmez.

Evet! Gereksiz bir kırmızı kart ve puan alacağımız maçtan sıfır puanla dönmek. Oldu mu şimdi!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.