TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öncü Kadınlardan Diyarbakır’daki annelere destek nöbeti

Adana’da 45 derecelik hava sıcaklığı altında Öncü Kadınlar basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2020 19:37
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2020 19:37
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Öncü Kadınlardan Diyarbakır’daki  annelere destek nöbeti

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’da 45 derecelik hava sıcaklığı altında Öncü Kadınlar basın açıklaması yaptı.

Atatürk Parkı içerisinde bir araya gelen Vatan Partisi’ne bağlı Adana Öncü Kadın Başkanlığı üyeleri Diyarbakır’da çocukları dağa kaçırılan annelerin eylemlerine destek açıklaması yapıldı. 45 derecelik hava sıcaklığı altında zor şartlarda yapılan basın açıklamasında kadınlara erkeklerde destek verdi. Güneşten korunmak için açıklamaya katılan birçok kişinin başlarına şapka taktığı görüldü.

BUNALTICI SICAKLIK

Bunaltıcı hava sıcağı altında gerçekleşen açıklamayı güvenlik amaçlı takip eden polisler ile basın mensupları da ağaç gölgeliklerinde izledi. Burada  açıklama metnini Öncü Kadınlar adına Başkan Duru Akgül okudu. Akgül, Diyarbakır Anneleri dağa kaçırılan evlatlarını terörün pençesinden kurtarmak için kararlılıkla ve birbirlerinden aldıkları güçle 3 Eylül 2019'dan bugüne tam bir yıldır evlat nöbetlerini sürdürdüklerini söyledi.

15 AİLE EVLATLARINA KAVUŞTU

Hacire Ananın direnerek evladını almasından cesaret alan aileler bir yıl önce eylemlerine başladıklarını kaydeden Akgül, “Bu süreç ve ailelerin isyanı, haklı direnişi sayesinde 15 aile evlatlarına kavuştu. Evlat nöbeti birbirimize inancımızı güçlendirdi. Ailelerin haklı ve iç yakan davalarında  kendilerini koruyan, yalnız bırakmayan devlete, güvenlik güçlerine güvenini arttırdı. Bizler de onları desteklemenin milli bir görev olduğunun bilinciyle Diyarbakır Analarının başlattığı direnişin birinci yılı dolarken evlat nöbetleri sürdüğü sürece verdikleri Vatan Bütünlüğü mücadelesinde yanlarında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi göstermek için burada Kurtuluş Savaşımızda bize karşı savaşmış milletlerin evlatlarına “onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır.” diyebilen Büyük Atatürk’ün huzurunda nöbetteyiz” dedi.

AKGÜL: SESLENDİ

Akgül sözlerini şöyle tamamladı;

“Biz Vatan Partisi Öncü Kadınları olarak buradan sesleniyoruz “Vatansız, sınırsız tek bir merkezden yönetilen eli silahlı taşeronların hükmü altında, ağababalarının istediğine uygun davrandığınız oranda yaşama şansınızın ve  verdiği kadarıyla yetinme hakkınızın olduğu tek dişi kalmış canavarların 21. Yüzyıl feodalitesinde ırz ve namusunuzun, kanınızın kara sudan daha değersiz görüldüğü bir dünyanın parçası mı olacaksınız; yoksa emperyalizmi birlikte yendiğimiz bu güzel vatanın insanı mı olacaksınız?  Hepimizin kendimize sorması gereken soru bu; bu soruya vereceğimiz cevapla mazlumların; mazlum milletlerin yanında saf tutup tutmadığımız belli olacak.  Bizler tam bağımsız özgür bir ülkede, üniter yapımızı koruyarak, her zaman ve hep olduğu gibi eşit bireyler olarak bu güzel vatanda yaşamak, yaşatmak istiyoruz.  Diyarbakır’da Kürt ana ve babalarımız da çoktan kararlarını verdiler. Bizler el ele tutuşup ülkenin barışını, birliğini, refah, huzur, güven dolu günlerini hep birlikte sağlayacağız.”

Açıklamanın ardından güneşin altından gölgelik alana geçen grup burada bir süre oturma nöbeti yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.