TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Onunki hizmet aşkı

Sarıyakup Mahallesi Muhtarı Hüseyin Güler, 3 tekerlekli motosikletinin üzerine muhtarlık tabelasını asarak hizmet veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2022 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2022 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Onunki hizmet aşkı

Bayram BULUT

Özel Haber

ADANA (İLKHABER)-Sarıyakup Mahallesi Muhtarı Hüseyin Güler, muhtarlık binası olmadığı için, kendi işlettiği bir çay ocağını ve 3 tekerlekli motosikletini muhtarlık binası olarak kullanıyor. Muhtar Güler, 3 tekerlekli motosikletinin üzerine muhtarlık tabelasını asarak mahallelerinin muhtarlık binası talebini anlatmaya çalışıyor.

Adana’nın merkez Seyhan İlçesi’ne bağlı yaklaşık 2 bin 500, 3 bin nüfuslu Sarıyakup Mahallesi’nin uzun yıllardır muhtarlık hizmet binası bulunmuyor. Mahallede 5 dönemdir muhtar seçilen Hüseyin Güler, muhtarlık binalarının olmamasından dolayı, kendi işlettiği çay ocağının bir bölümünü muhtarlık hizmetleri için kullanıyor.

VATANDAŞLAR ÇAY OCAĞINA GİDİYOR

Muhtar Güler, çay ocağına gelmek isteyen vatandaşlar için ise 3 tekerlekli bir motosiklet kullanıyor. Vatandaşların yanına bu motosikleti ile giden Muhtar Güler, vatandaşların sorunlarını da gittiği yerlerde dinliyor. Mahalle sakinleri muhtarlık binası olmaması nedeniyle çay ocağına gitmek zorunda kaldıklarını ve bunun kendilerini rahatsız ettiklerini söylüyor.

MOTOSİKLETLİ HİZMET

3 tekerlekli motosikleti ile çay ocağında bulunan muhtarlık binasına gelmeyenlere de hizmet veren Muhtar Güler, yağmur yağdığında kendisinin ve evrakların ıslanmaması için motosikletine çadırdan tende yaptırmış. Zaman zaman muhtarlık tabelasını da 3 tekerlekli aracına asan Muhtar Güleri bu yöntem mahallelerinin muhtarlık binasına ihtiyaç olduğunu Seyhan Belediyesi’ne anlatmaya çalışıyor.

MUHABİRİMİZİN SORULARINI YANITLADI

Sarıyakup Mahallesi Muhtarı Hüseyin Güler, gazetemiz muhabiri Bayram Bulut’un sorularını yanıtladı. Özellikle sosyal medyada 3 tekerlekli motosikletinin üzerinde Sarıyakup Mahalle Muhtarlığı yazan fotoğrafı çok fazla tıklanan Güler, bu fotoğrafı bir mahalle sakinin çekip paylaştığını söyledi. Muhtar Güler, fotoğrafın dikkat çekici olduğunu, bu karenin mahallelerinin muhtarlık binası olmadığı anlamını taşıdığını aktardı.

5 DÖNEMDİR MAHALLENİN MUHTARI

Kendisinin 5 dönemdin yani yaklaşık 25 yıldır Sarıyakup Mahallesi’nin muhtarı olduğunu işaret eden Muhtar Güler, “25 yıldır bu mahallenin muhtarıyım. 25 yıldır muhtarlık binamız olmadı. Çay ocağım var. Çay ocağımda ayırdığım bir yeri muhtarlık binası olarak kullanıyorum. Çay ocağımın üzerine muhtarlık tabelamı astım. Çay ocağına gelerek işlemlerini yaptıran mahalle sakinlerimiz var. Ancak çay ocağı diye gelmek istemeyenler de var” dedi.

BELEDİYEDEN MUHTARLIK BİNASI TALEBİ

Çay ocağına gelmek istemeyen vatandalar ve yaşlı vatandaşlar için motosikletini kullandığını dile getiren Muhtar Güler, “Böyle durumlarda 3 tekerlekli motosiklet ile vatandaşların ayağına kadar gidip işlemlerini yapmaya çalışıyorum. Bize muhtarlık binası yapamıyorlar. Yer yok diyorlar. Mahallemizde muhtarlık binası yok. Çocuk parkı yok. Taziye yerimiz yok. 2 bin 500, 3 bin nüfuslu bir mahalle burası. Talep ettiğimizde para yok diyorlar belediyede. Bizim alt yapımız zaten kötü” diye konuştu.

BENİM ŞAHSİ YERİM OLMAYACAK

Muhtarlık binası yapılmasının mahalleye hizmet için olduğunu kaydeden Muhtar Güler, “Muhtarlık binası yapılırsa benim şahsi bir şeyim olmayacak. Benden sonra seçilecek arkadaşımızda muhtarlık binasını kullanarak halka hizmet verecek. Seyhan Belediyesine muhtarlık binası, çocuk parkı ve taziye yerimiz gibi sorunlarımız için mahalleden topladığımız imzaları teslim ettik. Ama yine bir çözüm olmadı. Sadece işleme alındı dediler” ifadelerini kullandı.

BÖYLE HİZMET VERİYORUZ

İşini aşkla yapan Muhtar Güler, “Aşkla işimi yapmaya çalışıyorum.  Bu nedenle sorunların karşısında kendim çözüm üretmeye çalışıyorum. 3 tekerlekli motosikletin üzerini tenteli yaptırdım. Yağmurlu havalarda güzel oluyor. Böyle hizmet veriyoruz. Hizmet vermeye de devam edeceğiz. Seyhan Belediyesi’nin sorunlarımızı çözmesini istiyoruz. Motosikletle hizmet yapmaktan gocunmuyoruz. Hatta belediyeler muhtarlara birde motosiklet versin, herkes vatandaşın ayağına motosikleti ile hızlıca gitsin daha güzel olur. Vatandaşların şikayetlerini dinliyorum, evraklarını götürüyorum” şeklinde konuştu.

MAHALLE SAKİNLERİ DE MUHTARLIK BİNASI İSTİYOR

Mahalle sakinleri ise mahalle muhtarlarını çok sevdiklerini söyledi. Muhtarlık binasının çay ocağı olmasının mahalleye yakışmadığını anlatan mahalle sakinleri, belediyeye seslenerek mahallelerine bir muhtarlık binası yapılması gerektiğini vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.