TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Onur Ödülleri Hale Soygazi ve Müjdat Gezen’e verildi

Uluslararası Altın Koza Film Festivali, Yaşam Boyu Onur Ödülü bu yıl Müjdat Gezen ve Hale Soygazi’ye verildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2022 19:23
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2022 19:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Onur Ödülleri Hale Soygazi ve Müjdat Gezen’e verildi

Emre EKİCİ

ADANA(İLKHABER)  – Adana’da düzenlenen; ‘29. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ Hale Soygazi ile Müjdat Gezen’e verildi. Gezen, gözünden ameliyat olduğu için geceye katılamadı.

GECEYE KATILAMADI

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından, bu yıl 29.’su organize edilen; ‘Uluslararası Altın Koza Film Festivali’ kapsamında ‘Yaşam Boyu Onur Ödülleri’ sahibini buldu. Ödüle Türk sinema ve tiyatrosunun iki usta ismi Hale Soygazi ve Müjdat Gezen layık görüldü. Gezen, Türk sinemasının önemli isimlerinin yanı sıra genç yeteneklerini de buluşturan ödül gecesine göz ameliyatı olduğu için katılamadı.

KALBEN ARANIZDAYIM

Müjdat Gezen’in ödülünü de Menderes Samancılar ve Erkan Kolçak Köstendil, müzisyen Cahit Berkay’ın elinden aldı. Hasta yatağında çektiği videoyla duygularını paylaşan Gezen, “En büyük üzüntüm, sizlere verdiğim sözü tutamamam ve aranızda olamamam. Büyük bir tehlikeden döndüm. Sağ gözüm yüzde 90, solda da yüzde 50 görme kaybı var. Eğer ameliyata girmeseydim gözümün birini kaybediyordum” dedi.

ADANA HALKI BENİ AFFETSİN

Gezen, “Bedenen olmasa da kalben aranızdayım. Adana halkı beni affetsin. Hepinize saygı ve sevgilerimi gönderiyorum. Beni bağışlayın” ifadesini kullandı. Samancılar da, “Müjdat ile telefonda konuştum. ‘Orada olmamamı mizansel sanırlar, sen çıkarsan ameliyat olduğuma inanırlar’ dedi. Müjdat, 80. yaşını gelecek yıl Adana’da; Altın Koza’da kutlayacak” bilgisini geceye katılanlarla paylaştı.

ŞÜKRAN BORÇLUYUZ

Kendisini anlatan videoyu izlerken duygu dolu anlar yaşayan Hale Soygazi ise, ödülünü tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Halil Ergün’ün elinden aldı. Soygazi, “Bu yıl, ‘Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin 29. yılı. Bu gemiyi, bugünlere kadar getiren emekçilerimize şükran borçluyuz. Söylenecek o kadar çok şey var ki. Ben bu ödülü emek ve demokrasi adına alıyorum” dedi.

ALTIN KOZA BİR MARKADIR
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da; “Altın Koza bir markadır. Adana da sinema, sanat, kültür, tarih ve lezzet şehri olduğu kadar kurtuluşun şehridir ve delikanlıdır. Altın Koza’yı, ‘Altın Koza’ yapan sanatçılardır. Adana, sinema endüstrisine çok önemli katkıları olan bir şehir. Geçmişte ilk kez Adana’da gösterilen ve burada izleyicinin beğendiği filmler, Türkiye’de de tutar. UNESCO’ya bir sonraki başvurumuz, Adana’nın sinema kenti olması için başvuracağız” yorumunu yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.