Ahmet Akdeniz
ADANA (İLKHABER)-Adana Orman İşletme Şefliği Polis Şehitleri Hatıra Ormanı'nda çöp toplama etkinliği düzenledi. Etkinlikte öğrenciler gelişi güzel atılmış atıkları topladı.
Ormanlara ve çevrelerine atılan gelişi güzel atıklar hem çevreyi kirletiyor, hem de yaz aylarında orman yangınlarına neden olabiliyor. Orman ve çevrelerine cam, pet şişe, naylon poşetler ve piknik yapanların atık çöplerine sıklıkla rastlanıyor. İnsanlar her fırsatta uyarılmalarına rağmen, bilinçsizce davranan vatandaşlar bu atıkları sağa sola atmaya devam ediyor.
ÇEVRE BİLİNCİNİ GELİŞTİRMEK VE FARKINDALIK YARATMAK
Son olarak daha temiz bir toplum ve çevre için Adana Orman Bölge Müdürlüğü ile Hümeyra Ökten Kız Proje İmam Hatip Lisesi Doğayı Koruma Medeniyet ve Değerler Eğitimi Kulübü iş birliğiyle, çevre kirliliğini önlemek, halkın çevre bilincini güçlendirmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla, Adana Orman İşletme Şefliği Polis Şehitleri Hatıra Ormanı'nda çöp toplama etkinliği düzenledi.
ÇÖPLER TOPLANDI
Adana Orman Bölge Müdürlüğü personeli, aileleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Hatıra Ormanı şeridi boyunca gelişi güzel etrafa atılan cam, pet şişe ve naylon poşetlerin de olduğu atıklar toplandı. Ormanı temizlemenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler, hem eğlenip hem atıkları topladı. Kısa sürede toplanan atıklar çöplüğe götürülmek üzere ilgili personele teslim edildi.