TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özdiş’ten önseçim çağrısı

26. Dönem CHP Adana Milletvekili TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş, seçimler öncesi parti içi önseçim çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2023 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2023 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Özdiş’ten önseçim çağrısı

Bayram BULUT- Abdurrahim Sağ

ADANA (İLKHABER)-26. Dönem CHP Adana Milletvekili TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş, seçimler öncesi parti içi önseçim çağrısında bulundu.

Adana’nın sevilen isimlerinden olan 26. Dönem CHP Adana Milletvekili TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş, demokrasinin vazgeçilmezi olarak değerlendirdiği siyasi partilerde seçim öncesi yapılacak parti içi önseçimlere dikkat çekti. 14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimler öncesinde partisinin ön seçim ile milletvekillerini tercih etmesi gerektiğini söyleyen Özdiş, “Ülkemiz 14 Mayıs 2023 tarihinde geleceğini belirleyecek seçim için sandığa gidecek. Siyasi partiler, demokrasiden ödün vermeden, demokrasi kurallarının dışına çıkmadan, demokratik kuralları sonuna kadar işleterek, vefakar, cefakar tüm üyelerin katılımı ile önseçim yaparak milletvekili adaylarını tespit etmeleri gerekirdi” dedi.

Dünyanın hiçbir yerinde halkın katılımının olmadığı bir demokrasinin olmadığını anlatan Özdiş, “Demokrasiyi kenara koymanın, demokrasiyi askıya almanın mazereti asla olamaz ve de kabul edilemez. Siyasi Partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Ne yazık ki, demokrasinin vazgeçilmeyecek kadar önemsediği siyasi partilerde, demokratik kurallar sağlıklı bir şekilde işletilmemektedir. Kuruluşundan beri, değişimi ve gelişmeyi, toplumu muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmayı savunan, her alanda, her işlevde halkın katılımını önemseyen, toplumu ileriye taşıyacak, halkın mutlu yaşayacağı bir Türkiye’yi inşa etmek için çalışacak,

daha temiz, daha dürüst, daha şeffaf, halka her zaman hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla,

demokratik kuralların sağlıklı bir şekilde işlediği, demokratik değerlerin özümsendiği ve içselleştirildiği,  emeğin en yüce değer olarak kabul edildiği, halkımızın umudu olan Cumhuriyet Halk Partimizde tüm bu kuralların işletilmesinin önüne geçilmesini asla istemeyiz” diye konuştu.

Halkın milletvekilleri olarak seçilebilmek için, halkın milletvekilleri olabilmek için, partileri CHP’de de demokratik kurallar işletilmeli si gerektiğini, parti üyelerinin iradesi ile önseçim yapılması gerektiğini vurgulayan Özdiş, “Bu nedenle, daha önce de Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok defa belirttiği gibi, halkın milletvekilleri olarak seçilebilmek için, halkın milletvekilleri olabilmek için, partimiz CHP’de demokratik kurallar işletilmeli, parti üyelerimizin iradesi ile önseçim yapılmalıdır. Bunun dışında benimsenecek atama yönteminin demokratik bir yöntem olduğu düşünülemez. Ben halkımın katılımının olduğu siyasi hareketin içinde var oldum. Demokrasinin dışına çıkıldığı, halktan uzaklaşıldığı, parti üyelerimizin iradesinin yok sayıldığı bir yapının içinde asla olmadım ve olmayacağım. Halkımla birlikte yürüdüm, halkımın "dur" dediği yerde durdum” ifadelerini kullandı.

“Önseçim emektir, önseçim demokrasidir. Önseçim, önseçim, önseçim diyorum” diyen Özdiş sözlerini şöyle tamamladı;

“Halkımla güldüm, halkımla kederlendim. Mutluluğunu da acısını da paylaşmaya çalıştım.

Siyasette tutarlılık esastır. Siyasette rotası doğru olanın başka bir şeye ihtiyacı yoktur. Rotamız her zaman halktır, emektir. Parti emekçisi kardeşlerimizin iradesidir. Bundan önceki dönemlerde önseçim ile parti üyesi kardeşlerimizin iradesiyle Milletvekili seçildim. Bu zamana kadar atama yöntemi ile Milletvekili olmadım. Parti emekçisi üye kardeşlerimin iradesi ile belirlenecek yarışlarda sonuna kadar varım. Parti üyelerimizin katılımının olduğu her yarışta olmak benim için onurdur. Milletvekili atanamaz, tayin edilemez. Halk tarafından seçilir. Demokratik bulmadığım bu yönteme ve oluşuma kendimi emanet etmek istemiyorum. Kendimizi emanet edeceğimiz yer, parti üyelerimizin iradesidir. Önseçim emektir, önseçim demokrasidir. Önseçim, önseçim, önseçim diyorum”.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.