TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Demirspor'a 'Tur' yakışır

Yukatel Adana Demirspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu rövanş karşılaşmasında konuk edeceği Genk maçının hazırlıklarını tamamladı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2023 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2023 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana Demirspor'a 'Tur' yakışır

ALİ GÜRELİ

ADANA (İLKHABER) - Adana Demirspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde play-off turu mücadelesinde bugün Genk ekibini konuk edecek. Dün son idmanı yapan Mavi-Şimşekler, maç saatini beklemeye başladı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde play-off turu mücadelesi rövanş maçlarıyla tamamlanacak. Fenerbahçe, deplasmanda Hollanda'nın Twente ekibiyle karşı karşıya gelecek; Beşiktaş, Ukrayna'nın Dinamo Kiev'e ev sahipliği yapacak.

Yukatel Adana Demirspor ise play-off ilk maçında deplasmanda 2-1 yenildiği Belçika'nın Genk takımını konuk edecek.

Adana Demirspor'a 'Tur' yakışır-1

UEFA Avrupa Konferans Ligi eleme turlarında CFR Cluj ve NK Osijek'i saf dışı bırakarak Play-Off hattına yükselen Yukatel Adana Demirspor, kendi kadro değerinin yaklaşık 3,5 katı üzerinde olan Genk ile önümüzdeki saatlerde kozlarını paylaşacak.

Adana Demirspor'a 'Tur' yakışır-6

Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetiminde dün tarihi maçın son antrenmanına çıkan ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Türk bayrağı açarak kutlayan Adana Demirspor'lu futbolcular, teknik ve taktik çalışma yaptı. Şimşekler daha sonra dinlenmeye geçerek maç saatini beklemeye başladı.

Genk takımı

GENK’İ ÖNCE SICAK ÇARPTI!

Bu arada Adana’ya gelen KRC Genk takımı da Yeni Adana Stadyumu’nda dün gün batımından sonra idman yaptı.  KRC Genk’in bu idmana ilişkin fotoğraflı paylaşımında ise “Ter içinde sırılsıklam olduk.” İfadesi yer aldı.

MAÇI İSPANYOL HAKEM YÖNETECEK

Adana Demirspor-Genk maçını, İspanyol hakem Jose Luis Munuera yönetecek. Munuera'nın yardımcılığını Inigo Prieto ve Antonio Martinez Moreno yapacak. Maçın dördüncü hakemliğini ise Jorge Figueroa Vazquez üstlenecek.

Adana Demirspor'a 'Tur' yakışır-2

Müsabaka biletlerinin tamamına yakınının satıldığı Yukatel Adana Demirspor - Genk karşılaşması, Yeni Adana Stadı’nda bugün saat 21.00’de başlayacak. Maç, Exxen ve TV 8.5 ekranlarından naklen yayınlanacak.

ADANA DEMİRSPOR VE GENK'İN KADRO DEĞERİ

Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında yer alarak UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde CFR Cluj ve NK Osijek takımlarını eleyen 37.35 milyon avro kadro değerine sahip Mavi-Şimşekler, Play-Off maçında 127.25 milyon avro kadro değerine sahip Genk karşısında galibiyet arayacak. Rakip karşısında saha, seyirci ve iklim koşulları bakımından avantajlı olan Adana Demirspor'a 'Tur' yakışacak.

Adana Demirspor'a 'Tur' yakışır-3

DEMİRSPOR'UN PLAY-OFF YOLCULUĞU

Geçtiğimiz sezon Süper Ligi 4. bitiren ve Fenerbahçe'nin de Türkiye Kupası’nı kazanmasının ardından ilk kez Avrupa Kupalarına katılmaya hak kazanan Adana Demirspor, UEFA Konferans Ligi 2. Eleme Turu'nda CFR Cluj'u deplasmanda 1-1 ve kendi sahasında 2-1'lik skorlarla, NK Osijek'i ise kendi Sahasında 5-1 ve deplasmanda 3-2'lik skorlarla ilk maçtaki averaj sayesinde eleyerek Play-Off hattına yükseldi.

BAŞKAN SANCAK KALİTELİ FUTBOLCULARDAN KADROYU KURDU

Bir yandan UEFA Konferans Ligi maçları, diğer yandan da Trendyol Süper Lig 2023-2024 sezonu hazırlıklarını zorlu çalışmalarla sürdüren Murat Sancak Başkanlığındaki Demirspor, kadrosunu toplam 37.35 milyon avro değerindeki futbolculardan oluşturdu.

Adana Demirspor'a 'Tur' yakışır-4

MONTELLA GİTTİ KLUİVERT GELDİ

Önceki sezonda Vincenzo Montella'nın ayrılmasıyla teknik direktörlük görevine getirilen Patrick Kluivert yönetimindeki Mavi-Şimşekler, UEFA Konferans Ligi'nde zorlu geçen karşılaşmalarda üstün bir performans sergileyerek, rakip kalelere tarihi goller attı.

Adana Demirspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Play-Off rövanş maçına çıkacağı 127.25 milyon avro kadro değerine sahip Genk karşısında da galibiyet arayacak.

Adana Demirspor'a 'Tur' yakışır-5

EN YÜKSEK DEĞERE SAHİP OLAN DEMİRSPOR VE GENK FUTBOLCULARI

Transfer Mark’ta yer alan bilgilere göre, Belçika takımı Genk'te en yüksek değere sahip futbolcular 13 milyon avro değerle Billal El Khannous, 12 milyon avro değerle Joseph Paintsil, 9'ar milyon avro değerlerle Daniel Munoz ve Maarten Vandevoorat, 8'er milyon avro değerlerle Carlos Cuesta ve Mark McKenzie’den oluşuyor.

Genk’e karşılık Adana Demirspor’da ise en yüksek değere sahip futbolcular şu isimlerden oluşuyor: “Dorukhan Toköz 5 milyon avro, Andreaw Rayan Gravillon 4 milyon avro, Yusuf Sarı 3.80 milyon, Jonas Svensson  3 milyon avro, M'Baye Babacar Niang 2.50 milyon avro, Babajide David Akintola 2.40 milyon avro, Kévin Rodrigues ve Pape Cherif Ndiaye 2.20'şer milyon avro.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.