TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana kaldırımlarında yayadan çok araç var

Adana'nın uzun süredir devam eden sorunlarından biri olan kaldırım sorunu hala çözülebilmiş değil ve vu durum Adanalı vatandaşları zor duruma sokuyor. 

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2024 05:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2024 05:30
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Adana kaldırımlarında yayadan çok araç var

Adana’nın uzun zamandır devam eden sorunlarından biri olan kaldırım sorununa hala bir çözüm bulunabilmiş değil. Kaldırımlarda insandan çok araçların bulunması ve yayaların bu yüzden kaldırımda yürürken sıkıntı çekmeleri neredeyse Adana’da yaşayan herkesi bıktırdı. 

Türkiye’nin hatta dünyanın da çoğu yerinde olduğu gibi Adana’da da bazı kaldırımlar bilinçli bir şekilde çok hafif bir yükseklikte yapılır. Özellikle engelli, tekerlekli sandalyedeki bireyler ve yaşlı bireylerin daha kolay çıkabilmesi için yapılan bu iş, engelli ve yaşlılardan çok arabası olanların işine yarıyor. Çünkü Adana’da park yeri bulamayan çoğu insan kaldırımların çok hafif bir yükseklikte olmasını fırsat bilerek araçlarını bu alanlara park ediyor. Hal böyle olunca vatandaşlar da yürüyecek yer bulamıyor ve yol kenarlarından yürümek zorunda kalıyor.

Altı Nokta Körler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Merkez Başkan Yardımcısı Osman Alıcı, yollar ve yaya yolları konularında Adana’nın çok kötü bir durumda olduğunu ve bırakın engellileri normal insanların bile yürümek için düzgün bir alan bulamadığını söyledi.

Alıcı, Adana'da engellilere özel olarak yapılan hiçbir şey olmadığına vurgu yaptı ve bilinçlendirmenin önemine dikkat çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.