TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Sarıçam’da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adana’da hasar tespit çalışmalarının ardından yıkımına karar verilen binaların çalışmaları sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2024 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2024 16:41
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Adana Sarıçam’da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerden biri de Adana oldu. Adana'da deprem anında en ağır yıkımı Çukurova ilçesi almış olsa da depremden en çok etkilenen ilçelerden biri de Sarıçam'dı.

Deprem sonrası Adana’da hasar boyutu yüksek olduğu için yıkım kararı alınan 3 bine yakın bina tespit edildi. Sarıçam İlçesi’nde de çoğu incelemeler tamamlandı, 299 bina ağır hasarlı tespit edildi, yıkımlar başladı. Yıkımı başlananlardan biri de Sarıçam’da yer alan bir konut oldu. Depremden sonra bir bloğu ağır hasar alan konutun diğer bloğunun yıkım çalışmalarına başlanırken diğer bloğunun yıkılmaması kararı alındı.

Depremden sonra tespit çalışmaları yapılan ve çalışmalar sonrasında yıkımına geçtiğimiz günlerde başlanan binanın yıkımının çoğu tamamlandı.

SARIÇAM’DA AĞIR HASARLI BİNA SAYISI 299

Kurumlardan edinilen bilgiye göre 2023 Ekim ayında Sarıçam’da yıkımı tamamlanan bina sayısı 2 idi. Aynı tarihe kadar ağır hasarlı tespit edilen bina sayısı da 299 olarak belirtilmişti. İlçede, orta hasarlı bina sayısı 404, az hasarlı bina sayısı 3797, hasarsız bina sayısı ise 30 bin 585 olarak açıklanmıştı.

Yapılan incelemelerin ardından 299 ağır hasarlı bina tespit edilen Sarıçam’da yıkım çalışmaları sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.