TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da Alman Döneri

Adana’da ‘Alman döneri’ yiyebileceğinizi biliyor muydunuz? Barajyolu’nda bulunan Avrupa Döner, Alman döneri ve buna benzer değişik tatlar yaratarak müşterilerine farklı tatlar sunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2023 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2023 10:01
Kaynak: İBRAHİM BAYSAL
Adana’da Alman Döneri

İbrahim Baysal

Her şeyi farklı ve sıradışı olan Adana, dönerde de farkını ortaya koyuyor. Adana’da Barajyolu tarafında bulunan Avrupa Döner, ‘Alman Döneri’ yapıyor. Mekan işletmecilerinden Suphi Yılmaz, bu dönerin nasıl yapıldığı ve bu fikrin nasıl akıllarına geldiğiyle ilgili bilgiler verdi.

Suphi Yılmaz, yıllardır Almanya’da yaşadıklarını ve bu işe orada başladıklarını bildirdi. Yılmaz, Almanya’da yaşadıkları uzun bir süre boyunca bu işi yaptıklarını ve orda bu dönerin çok sevildiğini belirtti. Yılmaz, “Ablam ve kuzenimle ortak olarak işletiyoruz burayı. Almanya’daydı onlar da. Sonrasında Türkiye’ye dönme fikrimiz oluştu. Biz de bu işi gelip bir de burada yapmak istedik ve bu fikirle beraber iş yerimizi açtık. Alman dönerini orada ablamlarla yapıyorduk ve dönünce de bildiğimiz işi yapmak istedik. Biz yıllardır bu işi yapıyoruz ve bunu bir de bildiğimiz yerde yapmak istedik. Adana’ya yeni bir tat getirmek istedik” dedi.

“ADANA HALKININ DAHA DA SEVECEĞİ ŞEKİLDE YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Menülerinde farklı birçok döner çeşidi bulunan Yılmaz, bunu daha da çeşitlendirmek istediklerini söyledi ve “Yaptığımız dönerlerde normal dönerlerden farklı olarak kendi soslarımızdan kullanıyoruz. Çok yaygın olmadığı için insanlar genelde şaşırıyorlar ama yediklerinde genellikle beğeniyorlar. Burayı daha yeni açtık, çok uzun bir süre olmadı. Kendimizi biraz daha geliştirmeyi amaçlıyoruz. Alman döneri olarak geçiyor ama oradakinden daha farklı, Adana halkının daha da seveceği şekilde yapmaya çalışıyoruz. Hem yerelden kaçmamaya hem de bir yenilik getirmeye çalışıyoruz. Bazı insanlara çok tuhaf geliyor ve bazen yemek istemeyen olabiliyor. Ama tadına bakınca tepkiler değişiyor” ifadelerine yer verdi.

ALMAN DÖNERİ NASIL YAPILIR?

Yılmaz, Alman dönerinin yapılışını şu şekilde açıkladı:

“Bir kere Alman dönerinde en başta ekmek farkı oluyor. Alman dönerinde bildiğimiz döner için kullanılan ekmeği kullanmıyoruz. Ayrıca normal dönerden farklı olarak kapalı değil, ekmeğin arası açık bir şekilde sunuluyor. Yerele biraz daha indirgemek, adapte etmek adına pideye benzeyen ekmeklerde kapalı olarak da sunduğumuz döner seçeneğimiz mevcut. Orijinal, açık olarak hazırladığımız dönerimizde öncelikle ekmeği kızartıyoruz. Sonrasında özel soslarımızı sürüyoruz. Daha sonrasında da salatamızı koyuyoruz, tavuğumuzu da üzerine yerleştiriyoruz ve yine kendimizin özel olarak hazırladığı yoğurtlu sosumuzu, mayonezimizi ve acı sosumuzu da ilave ediyoruz, son dokunuş olarak da üzerine sumağımızı serpiştiriyoruz. En son olarak da müşterimize dönerimizi sunuyoruz.”

Kaynak: İBRAHİM BAYSAL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.