TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adanalı Batman, Lösemili çocuklara moral oluyor

Lösev'in Adana Şubesi’nde gönüllü olarak yer alan ve aynı zamanda eski Lösev hastası olan Kadircan Uçak, Batman karakterinin kostümünü giyerek Lösemi hastası çocuklara moral veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 02:00
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Adanalı Batman, Lösemili çocuklara moral oluyor

Lösev'in Adana Şubesi’nde gönüllü olarak yer alan ve aynı zamanda eski Lösev hastası olan Kadircan Uçak, Batman karakterinin kostümünü giyerek Lösemi hastası çocuklara moral veriyor.

Şu an 20 yaşında olduğunu dile getiren Kadircan Uçak, üniversiteye yeni başladığını aktardı. Bu hastalığa pandemi yeni başladığı sıralarda yakalandığını söyleyen Uçak, “Sonrasında da 2021 senesinde kemik iliği nakli oldum. Şu anda da herhangi bir tedavi sürecim bulunmuyor ve hastaneye sadece kontrollerim için gidiyorum. Hap vb. şeyler de kullanmıyorum.

HASTALIĞININ SÜREÇLERİNDEN BAHSETTİ

Bu süreçte neler yaşadığından ve hastalığın ortaya çıkma aşamasından bahseden Uçak, “Bu hastalık aslında herkeste morluk ve ağrı olarak başlıyor. Benim durumu annem biz kahvaltı yaparken fark etti. Annesinin elimin içinin beyaz olmasını fark etmesiyle sağlık ocağına gittik. Kan verdiğimizde de kan değerlerimin oldukça düşük olduğu ortaya çıktı. Ve sağlık ocağındaki doktorumuz beni Şehir Hastanesi Hemotoloji Bölümü’ne sevk etti” dedi.

“VE ŞU AN İYİ DURUMDAYIM”

Adana Şehir Hastanesi’ne 2 ay boyunca gittiklerini kaydeden Uçak, hastalığının fark edilmesi sürecini şu cümlelerle aktardı:

“Burada kan değerlerimi takip ettiler. Sonra kan değerlerimin artmadığını fark ettiler. Kan değerlerimde bir artış olmayınca da oradan beni çocuk hematolojiye gönderdiler. Başkent Hastanesi’ne gittim ve hastanede de benden kemik iliği ve kan alındı. Tetkikler ve araştırmalar sonucunda hastalığımın teşhisi konuldu. Ondan sonrada Acıbadem Hastanesi’nde tedavilerim başladı. Ve şu an iyi durumdayım.”

“OYUN OYNAYARAK MORAL DEPOLADIM”

Hastalığı süresince hastalığı kafasına çok fazla takmadığını dile getiren Uçak, “Pandemi döneminde hastalığa yakalanmıştım. Hastalığım sırasında evden dışarıya çıkamıyordum. Genellikle ben çıkamadığım için arkadaşlarım bizim eve geliyorlardı. Onlarla bilgisayarda oyun oynuyordum ve bu bana moral oluyordu, böylelikle bu hastalığı atlatmış oldum. Onlar olmasa belki de daha zor atlatabilirdim veya atlatamayabilirdim. Hastalığı daha çok kafama takabilirdim. Onların sayesinde çok şükür şu an iyi durumdayım. Oyun oynayarak moral depoladım” şeklinde konuştu.

“HASTALIĞI YENMENİN FORMÜLÜ MUTLULUK”

Lösemi’ye yakalanan hastalara tavsiyelerde bulunan Uçak, şu cümleleri bildirdi:

“Kesinlikle morallerini yüksek tutsunlar, hastalığı düşünmesinler. Onlar zaten her zaman güçlüler. Aslında tek diyebileceğim, verebileceğim tavsiye bu. Moralleri yüksek olsun ve mutlu olsunlar. Mutlu oldukları zaman zaten gerisi geliyor hiç merak etmesinler. Hastalığı yenmenin formülü mutluluk. Kafaya takmamak.

Batman kıyafeti giyerek Lösemi hastası çocuklara moral olmayı ve onları eğlendirerek hastalıklarını unutmalarını sağlamayı amaçlayan Uçak, “Akşamları Gotham için, gündüzleri LÖSEV için çalışıyorum. Yani bence her kahramanın her yerde olması lazım. Akşamları bir şeyler yapıyorsam eğer gündüzleri de farklı şeyler yapmaya çalıştığını vurgulayan Uçak, bu yüzden de sabahları LÖSEV’e yardımcı oluyorum.

“LÖSEV’E KATLMAM ÇOK İYİ OLDU”

LÖSEV’e geçen yıl katıldığını vurgulayan Uçak, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

"Biz Sosyal Hizmet Sorumlumuz Gül Şahin sayesinde LÖSEV’de yer aldık. Gül Şahin evimize gelmişti. Ben de o sırada dediğim gibi hasta olduğumdan dolayı hiç dışarı çıkmıyordum. Aslında katılmam çok daha iyi oldu benim için. Belli bir süre evde kaldıktan sonra böyle sosyalleşmek ya da dışarı çıkmak insanım içinden gelmiyor. Gül ablamız sayesinde bu asosyalleşmelerimi yendim ve şu anda buradayım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.