TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asrın felaketinin 1. yıl dönümüne özel “Deprem” belgeseli

6 Şubat günü depremin 1. yıl dönümüne özel Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği tarafından belgesel gösterimi ve söyleşi yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2024 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2024 16:55
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Asrın felaketinin 1. yıl dönümüne özel “Deprem” belgeseli

Adana’da 6 Şubat günü depremin 1. yıl dönümü vesilesiyle Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği tarafından belgesel gösterimi ve söyleşi yapılacak.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen ve 11 ili etkisi altına alarak büyük yıkıma yol açan depremde birçok bina yerle bir oldu. Çok sayıda kişinin de hayatını kaybettiği depremin üzerinden 1 yıl geçmesine çok kısa bir süre kaldı. Depremin 1. Yıl dönümüne özel Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği, deprem ve depremde hayatını kaybedenler için anma töreni düzenleyecek.

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan anma töreninde belgesel gösterimi ve panel de yer alacak.

Anmada, dernek üyelerinden Ertuğrul Ay ve Halil Çelebi’nin deprem bölgelerinden çektikleri fotoğraflar ve videolardan oluşan belgesel gösterimi katılımcılara sunulacak. Ay ve Çelebi’nin fotoğraflarından oluşan, Emrah Karakozak’ın ise sanat danışmanlığını yaptığı “Deprem” isimli belgesel ilk kez izletilecek.

Belgesel gösteriminin ardından; İnşaat Mühendisi Prof. Dr. İsmail Hakkı Çağatay, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Ulvi Can Ünlügenç ve Jeoloji Mühendisi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Can Akıncı tarafından konu hakkında panel düzenlenecek.

Program saat 18.00’de başlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.