TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bu sene kestanede kar yok”

45 yıldır tezgahında kestane satan Hacı Turhan “Bu sene kestanede kar yok” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2023 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2023 13:35
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
“Bu sene kestanede kar yok”

Kış aylarının tüketilen yiyeceklerinden olan kestane sokaklarda yer almaya başladı. Peki, kışın yemekten keyif aldığımız kestanelerin fiyatları ne kadar? Kış aylarının vazgeçilmezi kestaneyle ilgili yıllardır bu işi yapan Hacı Turhan, bilgiler verdi.

Bu işi 45 yıldır yaptığını dile getiren Turhan, “Adana’da kışın kestane yazın da kuruyemiş satarak hayatımı geçindiriyorum. 15’li yaşlarımda kestane, fındık, fıstık satarak başladım. Sonrasında da devam ettim. Sabah saatlerinde geliyorum ve akşam olunca da geri gidiyorum” dedi.

“İNSANLAR GÜVENİP DE PEK ALMIYOR”

Kestane satışlarının bu sene diğer yıllara göre biraz daha pahalı olduğu için pek iyi gitmediğinin altını çizen Turhan, ayrıca bir de Çin kestanesi diye bir tür çıktığını belirtti. Bu türün çıkmasının da işleri kötü etkilediğini aktaran Turhan, “O da normal yediğimiz kestanelere göre daha tatsız ve çok daha kuru. Dış görünüş olarak normal kestaneden farkı yok. Fakat tat farkı çok fazla. O yüzden insanlar güvenip de pek almıyor” şeklinde konuştu.

“FİYATININ FAZLA OLDUĞUNU GÖRÜNCE ÇOĞU İNSAN ALMADAN GİDİYOR”

İthal olarak gelen kestaneler yüzünden kestane satışlarının da pek tadı kalmadığını vurgulayan Turhan, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Buraya kestane almaya gelen insanlar bunun tadının güzel olup olmadığına güvenemiyor. Bir de üstüne fiyatının fazla olduğunu görünce çoğu insan almadan gidiyor.”

“BU SENE KESTANEDE KAR YOK”

Satışların en yüksek olması gereken dönemde satışlarda artış olmadığını bildiren Turhan, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

“Çünkü yılbaşı yaklaşıyor ve insanlar bu dönemde genellikle çok fazla alırlardı. Fakat satışlar şu an düşük. Pişmiş kestanenin kilosunu 400 TL’ye satıyorum. Pişmemiş kestaneyi de 300 TL’ye satıyorum. Genel fiyat da bu şekilde her yerde. Bu sene kestanede kar yok.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.