TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evde saç boyamak sandığınız kadar masum değil

Evde saç boyamanın saçınıza verdiği zararları uzmanından öğrenin!

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2023 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Evde saç boyamak sandığınız kadar masum değil

Nilgün Taze
(İLKHABER)- Birçok kişi artan maliyetler ve pandemiden kalma alışkanlık olarak evde saçını kendisi boyuyor. Hal böyle olunca birçok kişi saçına yaptığı yanlış işlem sonucu saçta kalıcı kayıplar, kopmalar ve alerjik reaksiyonlar yaşıyor. Bununla ilgili Adana’da yıllardır saç tasarımı ve bakımı yapan Sedat Taptık kadınları uyardı!

WhatsApp Görsel 2023-09-30 saat 10.09.03_7465c641
Evde saçınızı boyamayın!
Saç boyamak sanıldığı kadar basit değil. Bunun oldukça fazla püf noktası var ve dikkat edilmesi gereken birkaç önemli husus var. Yanlış uygulamalar veya kalitesiz ürünler kullanıldığında saç sağlığına zarar verebilecek sonuçlar ortaya çıkabilir diyen Sedat Taptık ‘’ Evde boya yaparken cilde temas ettiğinde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu durumda ciltte kızarıklık, kaşıntı, şişlik gibi reaksiyonlar görülebilir. Alerjiye yatkın olan kişiler özellikle dikkatli olmalıdır. Ya da bu işi profesyonellere bırakmalıdır.’’ dedi. 

kuaför (3)
Saçınızda kalıcı kopmalar meydana gelebilir
Saçımızı kurtarın diye gelenlerin sayısı oldukça arttı diyen Taptık ‘’Pandemi zamanı kadınlar saçını evde boyamaya alıştı ve bazıları hala bu alışkanlığı devam ettirmekte. Hal böyle olunca bize saçımızı kurtarın diye gelenlerin sayısı arttı. Yanlış uygulamalar sonucu saç derisinde yanma, kopma, matlaşma ve dökülme gibi sorunlar ile karşı karşıya kalabilirler. 

kuaför (4)
İstediğiniz rengi elde edemeyebilirsiniz     
Saç boyamak biraz matematik problemi gibi İstediğiniz rengi elde etmek için boyaya hakim olmanız gerekmekte diyen Sedat Taptık ‘’ Evde yapılan saç boyama işlemlerinde istenmeyen renk değişiklikleri ortaya çıkabilir. Kişi istediği rengi elde ettiğini sanır fakat sonuç hüsran olur. Özellikle profesyonel yardım alınmadan yapılan komple renk değişimleri risklidir. Saçta eşit olmayan renk dağılımları da cabası, bazı bölgeler daha koyu veya daha açık renkte olabilir.’’ diyerek kadınları uyardı.  Bu nedenle, evde saç boyama işlemi yapmadan önce doğru ürünleri seçmek, talimatları dikkatlice okumak, alerjiniz varsa test yapmak ve mümkünse profesyonel bir kuaförden yardım almak en iyisidir. 

WhatsApp Görsel 2023-09-30 saat 10.09.40_d8aa749a
Saç bir kadının en güzel aksesuarıdır
Bir kuaförün sadece saçınızı boyamakla kalmayıp, saç tipinizi analiz ederek size en uygun rengi seçmesi, boyama işlemi sonrası saçınıza gereken bakımı yapması, sağlıklı ve doğal bir sonuç elde etmeniz açısından önemlidir. Saç boyama deneyiminizden en iyi sonucu almak ve saç sağlığınızı korumak için Profesyonellerin önerileri ışığında hareket etmek önemlidir. Unutmayın, uzman ellere teslim olmak, sadece daha güzel bir görünüm elde etmenizi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda saç sağlığınızı da korur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.