TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Adana Kadın Girişimciler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi

Kadınların her anlamda daha etkin olmasını sağlamak amacıyla kurulan Güney Adana Kadın Girişimciler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’yle ilgili kooperatif Başkanı Suna Çetin, bilgiler verdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2023 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2023 16:51
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Güney Adana Kadın Girişimciler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi

Kadınların hem ekonomik hem de sosyal anlamda daha da güçlenmelerini sağlamak adına çalışmalar yürüten Güney Adana Kadın Girişimciler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’yle ilgili kooperatif Başkanı Suna Çetin, açıklamalarda bulundu.

Çetin, “2019’da ‘Güneyin Turuncu Kadının Umudu’ projesiyle başladıklarını ve kooperatifin temelinin de bu projeyle atıldığını belirten Çetin, “Güney Adana Kalkınma Projesiydi bu. Kalkınma Ajansı, belediye, Tarım İl Müdürlüğü ve valiliğin yürüttüğü bir projeydi. 25 kadın kursiyer olarak başladık. Kursun sonunda da kooperatifleştik. 25 kadın olarak başladık ve şu anda 21 kadın olarak devam ediyoruz” dedi.

ÇETİN: DAHA SONRASINDA FISTIK EZMESİ ÇEŞİTLERİ YAPTIK

Kooperatifimizin en başında ilk olarak turunç reçeli üretimini öğrendiklerinden söz eden Çetin, “Sonra erişte yapımıyla devam ettik. Daha sonrasında fıstık ezmesi çeşitleri yaptık. Tarhana yapımına başladık ve bununla da yetinmeyip sonrasında bebe tarhanası üretimine de başladık. Biber salçasıyla da devam ettik. Yöresel olan bütün ürünleri üretebiliyoruz. Şu anda da öyle devam ediyor, üretimimize devam ediyoruz” diye ekledi.

ÇETİN: EĞİTİMLER VERİYORUZ, EĞER GEREK GÖRÜRSEK PSİKOLOJİK DANIŞMAN AYARLIYORUZ

Çetin, kooperatifin amacını şu şekilde açıkladı:

“Kadınların bir araya gelip iş ve güç birliği yaparak, ortak çalışarak üretip kooperatifi güçlendirmek. Güçlendirdikten sonra ürettiğimiz ürünleri satmak, kazanmak ve kar elde etmek. Kadınları sosyal hayata da kazandırmayı amaçlıyoruz. Fakat ekonomik sıkıntıların olduğu şu dönemde kadınların gelirlerini de artırmak. Bunun yanında STK, kooperatif gibi yerlerin kadınlara desteğini de göstermeyi amaçlıyoruz. Eğitimler veriyoruz, eğer gerek görürsek psikolojik danışman ayarlıyoruz. Kadınlar bunlardan ücretsiz olarak yararlanabiliyor.”

Kooperatife olan ilginin bu zamana kadar çok iyi olduğuna vurgu yapan Başkan Çetin, bundan sonra da öyle olmasını sağlamak, bu devamlılığı sürdürebilmek için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini aktardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.