TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güzelliğiyle kendine hayran bırakan çiçek: Orkide

Çoğu kişi tarafından sevilen ve farklı bir görünüşe sahip olan orkideler hakkında Sedat Gezer bilgiler verdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2023 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2023 17:29
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Güzelliğiyle kendine hayran bırakan çiçek: Orkide

Beyaz, güzel görünüşü ile görenleri kendine hayran bırakan orkideler iyi bakıldığı zaman uzun yıllar yaşayan ve çiçek döktüğünde yeniden açan bir bitkidir. Orkidelerle ilgili 47 yıldır çiçekçilik yapan Sedat Gezer’le konuştuk. Gezer, orkidelerin çok güzel fakat güzelliği kadar da pahalı bir çiçek olduğunu bildirdi.

“SAKSININ ALT TABAĞINDAN SULANIR”

Gezer, orkidenin sürümü az olan bir çiçek olduğunu aktardı. Çok az satışı olduğunu kaydeden Gezer, orkidelerin bakımıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Orkidelerin bakımı çok kolaydır. Saksının alt tabağından sulanır. Saksının altındaki tabağa biraz su koyulur ve çiçek ihtiyacı oldukça suyu içine doğru çeker.

Üstten sulanmaz. Orkidelerin kökleri kabuktur. Eğer üstten verilirse suyu emmeden aşağı akar. Ama alttan çekerken az az çeker ve ihtiyacı kadar da su almış olur.”

“ORKİDENİN IŞIK GÖRMESİ GEREKİYOR YOKSA ÖLÜR”

Gezer, ayrıca orkideyi cam kenarı, aydınlık bir yere koymak gerektiğini dile getirdi ve “Orkidenin ışık görmesi gerekiyor yoksa ölür. Çok güneşse o zaman çok fazla dışarıya koyulmamalı. Özellikle Adana gibi sıcaklık oranının yüksek olduğu yerlerde orkideler dışarıya koyulmaz. Çünkü güneşi severler fakat yüksek sıcaklıkta çok fazla güneş sevmez” cümlelerini kullandı.

Orkidelerin ithal ve yerli çeşitleri olduğunu söyleyen Gezer, son olarak şunları aktardı:

“İthal olan daha çok dayanıyor, daha uzun ömürlü oluyor. Orkideler yılda yaklaşık 2 defa çiçek açarlar. Ama eğer iyi bakılırlarsa daha çok da açabilirler. Orkidenin bakımı çok önemli ve ihmal edilmemelidir. Yoksa solarlar.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.