TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kış meyvelerinin fiyatları cep yakıyor

Kış mevsimlerinde özellikle bağışıklığımızı güçlendirmek ve hasta olmamak için tüketmemiz gereken ürünlerden olan kış meyvelerinin fiyatlarını görenler alıp almamayı iki kez düşünüyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2023 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2023 14:42
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Kış meyvelerinin fiyatları cep yakıyor

Kış mevsimi içerisinde olduğumuz bu aylarda bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak, hasta olmamak ve hasta olsak bile çabuk iyileşmek için bol bol tüketmemiz gereken ürünlerin başında kış meyveleri gelir. C vitamini başta olmak üzere birçok vitamini içerisinde barındıran ve kış aylarına doğru olgunlaşan, kış mevsiminde yetişen, toplanan vitamin deposu meyvelerden çok miktarda almak neredeyse imkansız hale geldi.

Pazar ve marketlerde artan fiyatlar meyveleri de etkiledi. Portakal, muz, mandalina, greyfurt gibi kışın en çok tercih edilen meyvelerin fiyatları bu yıl oldukça arttı. Kış aylarında bol bol tüketilen ve sevilen bir meyve olan mandalinanın bir kilo fiyatı zincir marketlerde 15 TL’yi gördü.

Yine vitamin deposu olan; kan şekerini dengeleyen, kilo korumaya yardımcı olan, kalbi koruyan, sindirim sistemini düzenleyen bağışıklık destekleyici kış meyvesi greyfurtun da fiyatı marketlerde kilo fiyatı 10 TL’yi geçti.

C vitamini konusunda bağışıklığı destekleyen, hücre hasarını engelleyen ve dışarıdan gelen mikroorganizmalara karşı vücudun direncini arttırmasında yardımı dokunan meyvelerden olan portakal da reyonlarda 16 TL’yi gördü.

İçerdiği C, A, B ve E vitaminleri sayesinde görme sağlığını destekleyen ve kışın reyonlarda yerini alan narın fiyatı da 40 TL’ye dayandı.

Kışın oldukça fazla tüketilen ve çocuklar başta olmak üzere çoğu kişi tarafından da sevilen meyvelerden biri olan muzun da fiyatı 70 TL’nin üzerine çıktı.

Kış aylarında gördüğümüz ürünlerden bir diğeri de kividir. C vitamini deposu kivinin faydaları saymakla bitmez. En başta astımı rahatlattığı bilinen kivi; bağışıklık sistemini güçlendirmede, sindirimi düzenlemede, kalp sağlığını düzenlemede ve kemik sağlığını korumada etkin rol oynar. Faydası çok olan kivinin bir kilo fiyatı reyonlarda 55 TL'yi gördü ve bu besini almak zor hale geldi.

Ayrıca çok sevilen bir diğer meyve olan çileğin de reyon fiyatı 167 TL civarında seyrediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.