TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pozantı'da kültürel değerler gelecek kuşaklara taşınacak

Pozantı Belediyesi tarafından DDY'den kiralanarak restore edilen ve “Geçmişten Günümüze Anadolu Zübeyde Ana Kültür Evi” adı verilen tarihi bina, yörenin kültürel değerlerini gelecek kuşaklara aktaracak.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2023 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2023 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Pozantı'da kültürel değerler gelecek kuşaklara taşınacak

ALİ GÜRELİ

ADANA (İLKHABER) - Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan, antik kentler, kaleler, kervansaraylar, köprüler, tiyatrolar ve camiler gibi birçok medeniyetin izlerini taşıyan Adana'nın Pozantı ilçesinde Belediye tarafından DDY'den kiralanarak restore edilen ve “Geçmişten Günümüze Anadolu Zübeyde Ana Kültür Evi” adı verilen tarihi bina, yörenin kültürel değerlerini gelecek kuşaklara taşıyacak.

Pozantı minyatür modeller-4

Kurtuluş Savaşı meşalesinin yakıldığı ilk yerlerden birisi olan Pozantı'nın Belediye Başkanı Mustafa Çay, önemli kentsel projelerin yanı sıra yörenin kültürel değerlerini korumak amacıyla da önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Pozantı minyatür modeller-5

Belediye olarak bir süre önce ilçeye müze ve kültür sanat merkezi kazandırmak üzere adım attıklarını ve bunun için Devlet Demiryolları'na (DDY) ait iki tarihi binayı kiraladıklarını anımsatan Başkan Çay, "Bu binalar tarafımıza teslim edildikten hemen sonra restorasyon ve çevre düzenlemesini gerçekleştirdik. İlçemize çok yakışacağını düşündüğümüz bu merkeze de Belediye Meclisi kararı ile ‘Geçmişten Günümüze Anadolu Zübeyde Ana Kültür Evi’ adını verdik." dedi.

Pozantı minyatür modeller-3

"Hem Zübeyde Hanım'ın adı yaşatılacak hem de kültürel değerler korunacak"

Pozantı'nın, Çukurova'dan Anadolu'ya geçiş noktasında bulunduğunu ve özellikle doğa turizmi açısından görülmeye değer doğal güzelliklere sahip olduğunu kaydeden Başkan Çay, "Kurtuluş Savaşı meşalesinin yakıldığı ilk yerlerden biri olma özelliği taşıyan Pozantı'mızda klasik belediyecilik hizmetlerinin ötesinde çaba göstermenin gayretindeyiz. Geçmişten Günümüze Anadolu Zübeyde Ana Kültür Evi de bu çabanın bir örneğini oluşturuyor. Hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın adının yaşatılacağı hem de kültürel değerlerin korunacağı bu merkezin içinde düzenleme çalışmalarına da başladık. Bu kapsamda yöreye özgü kullanılan ev eşyaların minyatürlerini bu merkezin bir köşesine astık." ifadelerini kullandı.

Pozantı minyatür modeller-7

Cumhuriyetin 100. Yılında açılacak

Başkan Mustafa Çay, Geçmişten Günümüze Anadolu Zübeyde Ana Kültür Evi'nde yörenin kültürel değerlerini gelecek kuşaklara aktarmak için her detayın en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

Pozantı minyatür modeller-2

"Geçmişten Günümüze Anadolu Zübeyde Ana Kültür Evi, 29 Ekim’de Cumhuriyetin 100. Yılında törenle açılacak. Pozantı için güzelliklerin peşinde koşmaya, tarih boyunca yaşamının bir parçası olan kültürel değerleri yaşatmaya, geçmişin hatıra ve hikâyelerinin değeri olan kültürel varlıkları gelecek kuşaklara ışık olsun diye çabalıyoruz. Yaylaları, anıt ağaçları, mesire alanları ve İbrahim Paşa Tabyasının olduğu ilçemize kazandıracağımız bu kültür evini konuklarımız çok sevecek, gezerken geçmişin hatıralarını görme şansı elde edecek."

Pozantı minyatür modeller-6

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.