TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seyhan’ın iddialı Bağımsız Adayı: Ela Büyükgenç

Bağımsız Seyhan Belediye Başkan Adayı Ela Büyükgenç, Seyhan için iddialı geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2024 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2024 12:27
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Seyhan’ın iddialı Bağımsız Adayı: Ela Büyükgenç

Yerel seçimlere çok kısa bir süre kaldı. Adaylar belirmeye ve başkanlık için hünerlerini ortaya koymaya başladı. Adana’da partiye bağlı adayların yanı sıra bağımsız adaylar da kendilerini göstermeye, Adana’da yapmak istedikleri yenilikleri anlatmaya yönelik çalışmalarına başladı. Bağımsız Seyhan Belediye Başkan Adayı Ela Büyükgenç de Seyhan için çalışmalarına ve halkla bir araya gelmeye başladı.

1988 yılında Adana’da Sucuzade Mahallesi’nde doğan, 36 yaşında, bekarım ve iş kadını olan Büyükgenç, “Mustafa Kemal Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümü mezunuyum. Adana'nın yerlisi olduğumdan okulu bitirdikten sonra halkımın arkasında olduğumu belirtmek için bağımsız olarak çıktığım bu yolda halkım için yine ellerimi, kollarını sıvazlayıp onlarla buluşmak için buradayım. Bağımsız aday olmak çok zor olmasına rağmen zoru sevdiğimden ve başkan olmak istediğimden dolayı böyle bir yola çıktım. İstedim ki benim kapımı çalan herkes, benim düşüncemi ön yargı yapıp kendini kasmasın. Ve rahat olsun. Bu yüzden çıktım. 4 dil biliyorum. Orijinal bir Adanalıyım ve kazanacağıma inanıyorum. Halkımı çok seviyorum. Onların da beni sevdiğine inanıyorum. O sebepten dolayı yoluma devam ediyorum” dedi.

BÜYÜKGENÇ: ADANA’DA ALTYAPIYI DÜZELTMEYİ DÜŞÜNÜYORUM

Adana için aklında projeleri olduğun altını çizen Büyükgenç, “Öncelikle Adana’da altyapıyı düzeltmeyi düşünüyorum. Çünkü bakıyorum en ufak bir yağmurda özellikle gecekonduda yaşayan, müstakil evlerde oturan ailelerin evlerini su basıyor. Bu yüzden önce altyapıyı düzenlemeyi düşünüyorum. Ve sonra özellikle Akkapı ve buna benzer mahalle kültürünü hala devam ettiren yerlerde yeşil alan yok. Oralarda yeşil alanı arttırmayı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Ayrıca kütüphane sayılarını çoğaltmayı düşündüğünü ve okuma oranına önem verdiğini kaydeden Büyükgenç, çocukların okuması, kadınların okur yazarlığının artması için okuma-yazma kursları açmak istediğini ve bunlara benzer daha birçok şeyi yapmayı dilediğini aktardı.

BÜYÜKGENÇ: EĞİTİM KONUSU ÖNCELİĞİM OLACAK

Büyükgenç, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Kısaca Adana için bir anne neyi yaparsa ben de onu yapmayı düşünüyorum. Seyhan'ı bir anne gibi sarmak istiyorum. Yani bir anne ne yapar çocuğuna? En iyi şekilde ona sağlıklı bir zemin hazırlayarak onu korur. Ve Eğitimine önem verir. Önce Seyhan'da eğitimi şahlandırmak istiyorum. Çünkü orada eğitim zayıf olursa halkım çok zor durumda olur. Ve ben buna çok üzülürüm. Mesela şu anda okuma yazma oranı düşük kadınlar eşlerinden yanlış otobüs bindikleri için dayak yiyorlar. Bu çok onur kırıcı, gurur kırıcı bir durum. Kendim bu duruma şahit oldum. Mesela kadınlarda okuma yazma oranı arttırılırsa kavgaların azalacağını düşünüyorum. O sebepten dolayı eğitim konusu önceliğim olacak.”

Adana’daki kadınların güvenliği konusunda Adana Emniyeti başta olmak üzere bu konuyla ilgilenen kurumlarla beraber birçok yerle çalışmalarım olacağını bildiren Büyükgenç, şiddete karşı bir insan olduğuna vurgu yaparak “Şiddeti sevmiyorum. Ve mesela yolda falan giderken kavga gördüğüm zaman araya giriyorum ve ayırmak için elimden geleni yapıyorum. Çoğu zaman başarıyorum kavgayı ayırmayı bazen de ‘Kadınsın sen çekil kenara’ diyorlar” cümlelerini kullandı.

BÜYÜKGENÇ: SEYHANLI HİÇ KİMSE ŞU ANDA KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTEMİYOR

Eğer başkan olursa Seyhan halkının istemediği hiçbir şey yapmayacağını kaydeden Büyükgenç, sözlerine şu şekilde son verdi:

“Onlar nasıl istiyorsa ben de onlara aynı dille yaklaşacağım. Eğer gecekonduların gidip oraya apartman dikilmesindeyseler ki Seyhanlı hiç kimse şu anda Kentsel Dönüşüm istemiyor. O sebepten dolayı şu anda nabzı bilmediğim için ne yapabileceğimi bilemiyorum. Benim büyüklerime saygım sonsuz. Hala babamın karşısında bacak bacak üzerine atmayan, kültürünü yaşatan bir insanım. O sebepten dolayı büyüklerimize aşırı sonsuz sevgim olduğu için yaşlılarımıza çok harika bir bakım yurdu, otel gibi bir şey yapmak istiyorum. Yani mesela diyelim ki yaşlı teyzemiz, amcamız ailesinden çok sıkıldı. Bana başvuru yaptığı zaman ona bir haftalık bir tatil, kafa dinleme yeri gibi bir alan sunacağım. Kendi yaşıtlarının olduğu bir yerin onlara iyi geleceğini düşünüyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.