TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sıcaklar Adana'nın peşini bırakmıyor

Kış mevsimi içerisinde bulunduğumuz şu aylarda Adana’ya kış bir türlü gelmedi, şehir yağmurlara ve soğuklara hasret kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2024 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2024 05:00
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Sıcaklar Adana'nın peşini bırakmıyor

Türkiye’nin dört bir tarafı kış mevsiminin içerisinde bulunsa da Adana’da bu durum çok daha farklı. Yaz bittiğinden beri kış mevsimini bekleyen Adana halkı bir türlü tam olarak soğuklarla buluşamadı. Şubat ayının bitmesine çok kısa bir süre kalmış olsa bile yüksek sıcaklıkların ve yüksek nem oranlarının yaşandığı Adana’da sıcaklıklar düşmek bilmiyor. Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı insanlar da ne giyeceklerini şaşırmış durumda. Kimileri kısa kollu kıyafetler tercih ederken kimileri de tedbiri elden bırakmayarak ceketleriyle birlikte geziyor. 

Havaların bu halini fırsat bilen vatandaşlar, Adana’nın sahil kesimlerine giderek suyun ve güneşin keyfini çıkarıyor. Güzel havayı fırsat bilen bir diğer kesim de park gibi açık alanlarda güneşten ve güzel havadan faydalanıyor

GEÇTİĞİMİZ YILA KIYASLA ÇOK SICAK BİR KIŞ AYI GEÇİRİYORUZ

Konuyla ilgili fikirlerini dile getiren Gülşah Ersoy, “Geçtiğimiz yıl bu aylarda Adana’da dondurucu soğuklar yaşanıyordu. Yağmur ve soğuklar yüzünden neredeyse işe gitmek için bile evden zor çıkabiliyorduk. Ama bu sene aşırı bir sıcak var ve ne giyeceğimi de şaşırmış durumdayım. Ben sabahları işe gidiyorum ve sabahları bile çok fazla soğuk olmuyor. O yüzden genellikle kısa kollu kıyafetler giyerek ve üzerime de ince bir ceket alarak evden çıkıyorum” dedi.

Yağmurlara hasret kalınan Adana’da mevsim normallerinin bu kadar yüksek seyretmesi kafalarda soru işaretleri de bırakıyor. Şubat ayında olmamıza rağmen bu sıcaklıkların ne gibi olumsuz sonuçlar doğuracağı, bu durumun önümüzdeki yıllarda da böyle devam edip etmeyeceği merak konusu uyandırıyor.

TARIM ŞEHRİ ADANA'DA TOPRAK YAĞMURLARLA TAM OLARAK BULUŞAMADI

Öte yandan yağmurların yağmamasıyla birlikte topraklar da suyla buluşamıyor. Bu durumun böyle olmasında çeşitli nedenler gösterilse de durumun daha ne kadar böyle süreceği hakkında ne yazık ki bir net bir bilgiye erişilemiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.