TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Sukulent ve kaktüslere pandemiden sonra ilgi azaldı”

47 yıllık çiçekçi Sedat Gezer, “Sukulent ve kaktüslere pandemiden sonra ilgi azaldı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2023 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2023 12:28
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
“Sukulent ve kaktüslere pandemiden sonra ilgi azaldı”

Sukulentler çoğunlukla ofis gibi ilgilenmenin çok mümkün olmadığı yerlerde kullanılan ve birçok çeşidi olan bitkilerdir. Güzel, farklı görünümleri ve uygun fiyatlarıyla dikkat çeken sukulentlerin satışları özellikle son dönemlerde düşüş gösterdi. 47 yıldır çiçekçilik yapan Sedat Gezer, sukulent ve kaktüslerde özellikle pandemi sonrası ilginin azalma gösterdiğini söyledi.

GEZER: PANDEMİ DÖNEMİNDE EN ÇOK SATANLAR ARSINDA SUKULENT VE KAKTÜSLER VARDI

Gezer, “Pandemi döneminde en çok satanlar arsında sukulent ve kaktüsler vardı. Pandemi öncesinde de bunlara ilgi yoğundu. Fakat özellikle son dönemlerde çiçek ve bitkilere zamların da gelmesiyle beraber alıcısı çok olmamaya başladı” dedi.

GEZER: BEN DE GETİRİYORUM AMA İNANIN Kİ SATILMIYOR, BİR AYDIR ELİMDE

Birçok çeşidi bulunan ve bakımının çok kolay olduğu sukulentler ne yazık ki eskiden gördüğü ilgiyi artık göremiyor. Pandemide çok fazla sattıklarını aktaran Gezer, şu an neredeyse hiç satılmadığını belirtti.

Gezer, “Ama o zaman çoğu şey ucuzdu. Mazot, benzin de çok pahalı değildi. Gidip rahat rahat alıp gelip satabiliyorduk. Ucuza alıyorduk iyi de paraya satıyorduk o zamana göre. Ama şimdi onları gidip alıp gelmek neredeyse imkansız. Pahalıya alıyoruz ve o yüzden de pahalıya satmak zorunda kalıyoruz. Ama yine de bize bir karı olmuyor” şeklinde konuştu.

“Zaten her çiçekçide de artık bulunmuyor söylediğim sebeplerden dolayı. Ben de getiriyorum ama inanın ki satılmıyor, bir aydır elimde” diyen Gezer, bu bitkilerin bakımlarıyla ilgili de şu bilgileri verdi:

“Sukulentler ve kaktüsler bakımı en kolay olan bitkilerdir. Fakat kaktüs sukulente göre çok daha kolaydır. Sukulentin suyunu eğer çok kaçırırsan çürüme yapmaya başlar. Çürümeye başladığında da yayılıyor ve kurtarmak çok zor oluyor.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.