TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tesbih Fuarı'nın göz kamaştıran parçası

Fuarda, görünüşü ve dokusuyla tesbih severleri kendisine çeken birçok tesbih yer alırken bunlardan en ön plana çıkanı Erzurumlu nakkaş Kadir Çelebi'nin 'Kaplumbağa Terbiyecisi' eserinden esinlenerek hazırladığı Oltu taşı tespihi oldu. 

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2023 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2023 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tesbih Fuarı'nın göz kamaştıran parçası

CANSU ERSOY
ADANA (İLKHABER) –Adana'da bu yıl 2.'si yapılan Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı'nda birçok tesbih, doğal taş, antika eşya ve daha birçok farklı ürün stantlarda yerini aldı. Fuarda, görünüşü ve dokusuyla tesbih severleri kendisine çeken birçok tesbih yer alırken bunlardan en ön plana çıkanı Erzurumlu nakkaş Kadir Çelebi'nin 'Kaplumbağa Terbiyecisi' eserinden esinlenerek hazırladığı Oltu taşı tespihi oldu. 

2. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı son hızıyla devam ediyor. Fuara birçok farklı şehirden katılım sağlandı. Geçen seneye kıyasla birçok standın yer aldığı fuarda tesbih çeşitliliği de arttı. Fuarda yer alan tesbihler arasında en çok dikkat çeken tesbihlerden biri olan, Erzurumlu nakkaş Kadir Çelebi'nin ressam Osman Hamdi Bey'in ünlü "Kaplumbağa Terbiyecisi" eserinden esinlenerek hazırladığı Oltu taşı tespihi oldu.

“OLTU ÖZEL BİR TAŞ”

Erzurumlu nakkaş Kadir Çelebi'nin ‘Kaplumbağa Terbiyecisi’ eserinden esinlenerek hazırladığı Oltu taşı tespihinin olduğu stantta görevli olan Ahmet Çelebi, kendiyle ve tesbihle ilgili bilgiler verdi. Çelebi, “Bu işe 15 yaşında başladım ve 23 yıldır bu işi yapıyorum. Baba yanında yetiştim. Ben çoğunlukla Oltu taşıyla yapılan tesbihleri standıma koymayı tercih ettim. Çünkü Oltu özel bir taş. Standımda Oltu’dan yapılan en değerli ürünlerden bir tanesi de Erzurumlu nakkaş Kadir Çelebi'nin ressam Osman Hamdi Bey'in ünlü 'Kaplumbağa Terbiyecisi' eserinden esinlenerek hazırladığı Oltu taşı tespihi” dedi.

“TESBİHİ YAPARKEN YILAN AĞACI, KUKA, ALTIN VE OLTU KULLANILDI”

Bu tesbihim manevi olarak çok değerli ve türünün tek örneği olduğunu vurgulayan Çelebi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tesbihi yaparken yılan ağacı, kuka, altın ve Oltu kullanıldı. Nakkaş Kadir Çelebi, 3 aylık bir çalışmanın, emeğin sonucunda tespihe 11,5 santimetrelik farklı bir imame yaptı. Bu ürünün şu anki fiyatı 150 bin TL. Gerçekten göreni kendine hayran bırakan ve bir daha kolay kolay yapılamayacak bir tesbih, hatta sanat eseri.”

Kaplumbağa Terbiyecisi'nden esinlenerek yapılan bu ürün fiyatı ve görünüşüyle fuarda en dikkat çeken tesbihlerden biri oldu.                                           

                                                                                                                             

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.