TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatristi Derneği’nden Adana'da anlamlı program

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatristi Derneği tarafından deprem bölgesinde çalışan çocuk ve ergen Psikiyatri hekimlerine yönelik Destek Eğitim Programı düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2024 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2024 14:21
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatristi Derneği’nden Adana'da anlamlı program

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatristi Derneği tarafından deprem bölgesinde çalışan çocuk ve ergen psikiyatri hekimlerine yönelik Destek Eğitim Programı düzenlendi. Bir otelde düzenlenen programın moderatörlüğünü Prof. Dr. Neslihan İnal yaptı.

4 oturumdan oluşan programda; ilk oturumda Travma ve Yas ile Poliklinikte Çalışmak, ikinci oturumda Travma Sonrası Duygudurum Düzenleme ve Bozuklukları, üçüncü oturumda Çocuk ve Ergen Duygudurum Düzeltme Bozukluklarında Multimodal Psikososyal Yaklaşımlar ve Ebeveynlerle Çalışma ve dördüncü oturumda da Fosfatidilserin ve Sitikolin’in Çocuk ve Ergen Psikiyatri Kliniğinde Kullanımı konuları işlendi.

Oturumlara başlamadan önce Saygı Duruşu’nda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Prof. Dr. Neslihan İnal, programla ilgili kısa bir konuşma ve açılış yaptı. Prof. Dr. İnal, “Burada sizlerle beraber olmak ve bu programı gerçekleştirmek bizim için çok büyük mutluluk verici. Zaten yönetim kurulu olarak burayı ziyaret etmek istediğimiz bir şeydi” dedi.

PROF. DR. İNAL: BU PROGRAMI DEPREMİN YIL DÖNÜMÜNDE YAPMAK İSTEDİK

Bu programı depremin yıl dönümünde yapmayı uygun da gördüklerini vurgulayan Prof. Dr. İnal, devamında şunları söyledi:

Çünkü 1 yıl içerisinde bir takım yeni gereksinimler ortaya çıktı. Ve zaman içinde durum nasıl evrildi onu da görmek istedik. Çünkü hepimiz buradaki çoğu kişi ruh sağlığı uzmanı ve şunu biliyoruz; travmalar öyle kolay ve çabuk atlatılmıyor. Travmalar süreç boyunca elimizi çekmememiz ve yarımı sürdürmemiz gereken önemli zamanlar özellikle çocuklar ve gençler bizim için çok önemli. Çocuklar üzerindeki ruh sağlığı koruyuculuğu misyonumuzu da yerine getirmek istiyoruz. Burada bir araya gelmek ve sizlerle birlikte olmak bu açılardan çok kıymetli. Tüm bu süreci tartışmak ve bir yılda geride bıraktıklarımızı anlayabilmek adına interaktif geçirebileceğimiz bir program düzenledik. Tüm meslektaşlarımdan katkılarını istiyorum ve merak da ediyorum.”

PROF. DR. İNAL: KENDİ ALANIMIZDA, ÇALIŞTIĞIMIZ KONULARLA İLGİLİ SİZLERE YARARLI OLABİLECEK BİRTAKIM BAŞLIKLARI SEÇTİK

Buraya kadar gelmişken eğitime katılanlara da yararlı olalım istediklerini kaydeden Prof. Dr. İnal, “Çünkü sizler de biliyorsunuz ki eğitim bizim için çok çok önemli. Kendimizi geliştirmek bir adım daha ileriye gidebilmek adına eğitim her zaman önemli oldu. Biz de kendi alanımızda, çalıştığımız konularla ilgili sizlere yararlı olabilecek birtakım başlıkları seçtik” şeklinde konuştu.

PROF. DR. İNAL: BURADA, DEPREM BÖLGELERİNDE UĞRAŞTIĞINIZ SORUNLARDA BELKİ SİZE BİR NEBZE DE OLSA BU KONULAR YARDIMCI OLUR

Prof. Dr. İnal, son olarak şunları aktardı:

“Burada, deprem bölgelerinde uğraştığınız sorunlarda belki size bir nebze de olsa bu konular yardımcı olur. Size yardımcı olmayı kurumumuz adına çok istiyoruz ve bunu temenni ediyoruz. Hem bir şeyler paylaşmak hem de buradaki durumu sizlerden öğrenerek karşılıklı diyalog halinde etkileşimli bir program hazırladık. Katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz”

Açılış konuşmasının ardından oturumlar başladı ve onların da ardından ilgili konularla ilgili yine Prof. Dr. Neslihan İnal ve Doç. Dr. Ümit Işık moderatörlüğünde tartışma, görüş alış-verişi gerçekleştirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.