TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yeryüzü Pazarı” kuruldu

Slow Food tarafından "Yeryüzü Pazarı" kuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2024 06:30
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2024 06:30
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
“Yeryüzü Pazarı” kuruldu

Slow Food tarafından düzenlenen Yeryüzü Pazarı etkinliği Atatürk Parkı Çukurova Kulübü karşısında yapıldı. Etkinlikte kendi yaptıkları ürünlerle katılan üreticiler verimli zaman geçirdi. 

Yeryüzü Pazarı’na katılanlardan biri olan ve bahçesinde ürettiği ürünleri kullanarak hazırladığı yiyecekleri tezgahında bulunduran Sıdıka Uğurlugüngör, Pazar hakkında bilgiler verdi.


Uğurlugüngör, “Çiftçiler Pazarı olarak da geçiyor, öyle de biliniyor. 15 günde bir üretici kadın ve erkeklerin ortaklaşa yaptığı bir etkinlik” dedi. 

Kendi yaptıkları ürünleri burada hem tanıttıklarını hem de diğerleriyle bir arada bir şeyler yapmış olduklarını ifade eden Uğurlugüngör, “Mesela biz kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz biberlerimizde tatlı ve acı biber turşusu çıkartıyoruz. Yine kendi bahçemizde ürettiğimiz nanelerimizi kurutup baharat haline getiriyoruz” şeklinde konuştu. 

Yaptıkları unları ve yetiştirdikleri buğdayları da yine burada isteğe göre getirip sattıklarını dile getiren Uğurlugüngör, “Eriştemiz de var. Bu eriştenin özel bir de yanı var. O da glutensiz olması. Glütensiz unla yapıldı ve glütene duyarlılığı olanların rahatlıkla tüketebileceği bir ürün. Pancarlı, ıspanaklı, domatesli, kapya biberli ve bal kabaklı da yapıyorum. Onlara ilgi yoğun oldu ve onlar tükendi” cümlelerini kullandı. 

Sarımsaklı köfteden turşulara, tatlıdan kurabiyelere birçok ürünün yer aldığı bu pazarın, 15 günde bir Atatürk Parkı’nda gerçekleştiğini vurgulayan Uğurlugüngör, yerlerinin değişmediğini, hep aynı yerde etkinliği yaptıklarını kaydetti. 

Slow Food’un Adana’da kurulalı 3 yıl olduğunun altını çizen Uğurlugüngör, konuşmasının devamında şu cümleleri kullandı:
“O süre zarfından bu yana da bu tür etkinlikler başta olmak üzere çok sayıda etkinliğe imza atıyor. Slow Food normalde İtalya’da başlamış ama dediğim gibi 3 yıldır da Adana’da faaliyet gösteriyor. Bu birlikte ben daha çok yeniyim. Benim henüz ikinci pazarım. Benim ayrıca da bir mekanım var. Ürünlerimi orada da satıyorum zaten ama burada hepimiz için bir değişiklik, farklılık oluyor. Elimizden geldiğince kendi ürettiğimiz ürünleri değerlendirip farklı ürünler halinde de satıyoruz. Hem değişiklik hem de bir destek oluyor.”


Etkinlikte, aynı sektörün birçok farklı dalından çok sayıda insan yer alıyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.