TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pamuk’tan, “Engelsiz Yaşam Fuarı”na davet

Türkiye BEYAZAY Genel Başkan Yardımcısı Kasım Pamuk 1-4 Aralık tarihleri arasında yapılacak “Engelsiz Yaşam Fuarı”na herkesi davet etti..

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2022 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2022 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Pamuk’tan, “Engelsiz Yaşam Fuarı”na davet

Selma Ataş

ADANA (İLKHABER)-Türkiye BEYAZAY Genel Başkan Yardımcısı Kasım Pamuk 1-4 Aralık tarihleri arasında yapılacak “Engelsiz Yaşam Fuarı”na herkesi davet etti..

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ev sahipliğinde, Türkiye BEYAZAY Derneği ve Darülaceze Başkanlığı yönetiminde, 10 Bakanlık, TOBB ve KOSGEB destekleriyle The İstanbul Expo tarafından düzenlenen “Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi”, bu yıl 12. kez gerçekleştirilecek.

1-4 Aralık 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek fuar, Türkiye’de ilk, dünyada ise 6. fuar olma özelliğini taşıyor.  Konuyla ilgili Türkiye BEYAZAY Genel Başkan Yardımcısı Kasım Pamuk yaptığı açıklamada, “Ulusal ve uluslararası birçok etkinliğin de yer aldığı fuarımızda bakanlıklarımız, belediyelerimiz, valiliklerimiz, üniversitelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, STK’larımız ve engellilik alanında hizmet sunan özel sektör kuruluşları yer alacak. Belirtilen kurum, kuruluş ve özel sektör temsilcileri, katılımcılara hem sundukları hizmetleri anlatma imkânı bulacak hem de engellilik alanındaki teknolojik gelişmeleri aktarma fırsatı bulacaklar” dedi.

Program hakkında bilgiler veren Pamuk, “Programın ilk günü, The İstanbul Expo Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İbil, BEYAZAY Genel Başkanı  Lokman Ayva ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya Yanık hanımefendinin açılış konuşmalarıyla başlayacak ve sonrasında ise katılımcılar, “Bakım ve Rehabilitasyon” ve “Satın Alma Detay ve Kriterleri” başlıklarında iki ayrı panelde alanlarında uzman kişileri ve akademisyenleri dinleme fırsatı bulacaklar. Programın ikinci günü (2 Aralık Cuma), Genel Başkanımız  Lokman Ayva’nın da başrolünü fiziksel engelli ve işitme engelli iki kişiyle paylaştığı “Maceraya Engel Yok” adlı belgeselin Gala’sı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımlarıyla izleyiciyle buluşacak. TRT Belgesel ve ETKA Ajans işbirliğinde çekimleri yapılan belgeselimiz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ise TRT Belgesel ekranlarından seyirciye ulaşacak. Görme, bedensel ve işitme engelli 3 başrolün birlikte maceraya meydan okuduğu belgeselimiz, içerik açısından işaret dili tercümanına ihtiyaç duymadan işitme engelli vatandaşlarımızın anlayabileceği düzeyde ve aynı zamanda görme engelli vatandaşlarımız da tasvire ihtiyaç duymadan anlayabilecekleri şekilde hazırlanmıştır. Bu hususlar itibariyle belgeselimiz ülkemizde ve dünyada benzersiz bir belgesel olma özelliğine sahiptir” diye konuştu.

Programda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı”nı tüm kamuoyuna ilan edeceğine dikkat çeken Pamuk, “Programın devamında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hem fuar ile ilgili konuşmalarını yapacak hem de “Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı”nı tüm kamuoyuna ilan edeceklerdir. Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında büyük öneme sahip Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı’nın, BEYAZAY’ın organizasyonunda deklare ediliyor olmasının BEYAZAY ailesi olarak haklı gururunu yaşıyoruz. Sunumlar, paneller, söyleşiler, video gösterimleri, konser ve daha bir çok etkinliğin gerçekleştirileceği fuarımıza tüm halkımız davetlidir” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.