TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pazarın ateşi düşüyor

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2023 20:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2023 20:35

Havaların ısınmasıyla birlikte pazardaki sebze ve meyvelerin fiyatı düşmeye başladı. Tabi burada en büyük etki yazlık sebzelerin tezgahlara girmesi oldu. Çünkü kış döneminde sera ürünlerinin yüksek maliyetleri ister istemez, ürünlere de yansıyor.

Ayrıca kışlık ürünler öyle her yerde yetişmiyor. Genellikle kıyı kesimlerden ve hatta büyük bir bölümü Antalya ilimizde yetiştiriliyor. Normal maliyetlerin yanında yol-nakliye de eklendiğinde fiyatlar da yüksek oluyor.

Bir de yaz ürünleri bir başka oluyor. Sonuçta ürünler hep zamanında yetiştirildiğinde güzel olur. O mis kokusunu daha iyi alırsınız. Güneşin sıcaklığını alıp, doğal toprağında yetişen ürünler bir başka olur.

Mevsiminde yetişen sebze ve meyveler hem daha lezzetli, hem daha sağlıklıdır ve doğal olarak yetiştirildiği ve doğal yolla olgunlaştıkları için vitamin ve mineral açısından da zengin olur. Mevsiminde birçok yerde yetiştirildiğinden de fiyat olarak daha ekonomik temin etme şansına sahip oluruz.

İşte havaların ısınmasıyla beraber, normal açık tarla dediğimiz ürünler piyasaya girmeye başladı ve bununla beraber pazarlarda da fiyatlar düşmeye, yani normale dönmeye başladı. Her hafta daha da düşeceğine inanıyorum.

Evet! Pazarın ateşi düşüyor. Havalar ısındıkça ve açık tarla ürünleri hasadı ile birlikte daha ekonomik olarak sebze ve meyvelere ulaşmak mümkün.. Tarımsal üretimiyle öne çıkan ülkemizde, çiftçilerimiz şimdi hummalı bir çalışma içerisine girerek ürünlerini piyasaya sürmeye başladı.

Üreticilerimizin bu hummalı çalışması, daha fazla ürünün piyasaya sürülmesi, halkın da daha ekonomik ulaşması anlamına geliyor. Bereketli bir sezon dileğiyle..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.