TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

77 İlde silah kaçakçılığı operasyonu ile 1.877 adet ruhsatsız silah ele geçirildi

Türkiye genelinde, son beş gün içinde gerçekleştirilen geniş çaplı “MERCEK-19” operasyonları kapsamında, ruhsatsız silah taşıyan ve silah kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik büyük bir başarı elde edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamasına göre, operasyonlarda toplamda 1.877 adet ruhsatsız silah ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2024 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2024 10:43
Kaynak: Haber Merkezi

Türkiye’nin 77 ilinde düzenlenen “MERCEK-19” operasyonlarında, 1.315 ruhsatsız tabanca, 154 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 53 uzun namlulu tüfek ve 355 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Operasyonlar sonucunda toplamda 2.089 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Bu kapsamlı operasyonlar, terör örgütleri, organize suç örgütleri ve uluslararası kaçakçılık şebekelerine karşı yürütülen mücadelenin bir parçası olarak gerçekleştirildi.

İlk Beş Şehirdeki Operasyonlar

Operasyonlarda öne çıkan ilk beş şehirdeki sonuçlar şu şekilde:

Şırnak: Yasa dışı silah imalatı ve kaçakçılığına yönelik operasyonda, Cizre ilçesinde durdurulan bir araçta 32 çeşit toplamda 10.488 silah parçası ele geçirildi. Bu parçalar birleştirildiğinde seri numaralı 299 ruhsatsız tabanca ortaya çıkarıldı.
İstanbul: 245 tabanca ve 12 av tüfeği ele geçirilirken, 316 şüpheli gözaltına alındı.
Adana: 96 tabanca ve 11 av tüfeği ele geçirilirken, 122 şüpheli gözaltına alındı.
İzmir: 68 tabanca ve 12 av tüfeği ele geçirilirken, 106 şüpheli gözaltına alındı.
Konya: 43 tabanca ve 29 av tüfeği ele geçirilirken, 62 şüpheli gözaltına alındı.

Türkiye Genelinde Operasyonlar

Operasyonlar, Türkiye genelinde birçok ilde düzenlendi. İstanbul, Adana, İzmir, Konya ve Diyarbakır başta olmak üzere, Şanlıurfa, Kayseri, Antalya, Ankara, Gaziantep, Sakarya, Mersin, Samsun, Hatay, Balıkesir, Bursa, Manisa, Muğla, Kocaeli, Elazığ, Mardin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Tekirdağ, Çorum, Eskişehir, Batman, Malatya, Düzce, Afyonkarahisar, Denizli, Aksaray, Burdur, Muş, Rize, Tokat, Aydın, Nevşehir, Uşak, Giresun, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kütahya, Niğde, Şırnak, Yalova, Ağrı, Trabzon, Adıyaman, Erzurum, Ordu, Edirne, Van, Çankırı, Kilis, Kırklareli, Zonguldak, Çanakkale, Isparta, Sivas, Tunceli, Bilecik, Bingöl, Bolu, Siirt, Yozgat, Amasya, Gümüşhane, Hakkari, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Erzincan ve Sinop illerinde gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları koordine eden valileri, kaymakamları, kahraman jandarma ve emniyet mensuplarını tebrik ederek, suç odaklarına karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı. Yerlikaya, terör örgütlerine, organize suç örgütlerine, uluslararası kartellere ve göçmen kaçakçılarına karşı yürütülen mücadelede halkın desteğinin önemine dikkat çekti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.