TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da yayalar bilgilendirildi

Adana’da trafik kazalarını önlemek amacıyla yayalara ve araç sürücülerine yönelik bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2024 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2024 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
Adana'da yayalar bilgilendirildi

Adana’da trafik kazalarını önlemek amacıyla yayalara ve araç sürücülerine yönelik bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

İLKHABER Gazetesi'nden Abdurrahim Sağ'ın haberine göre; Trafikte sıklıkça yaşanan trafik kazaları devam ederken, bu kazaların yaşanmaması için sık sık uyarılar ve bilgilendirme çalışmaları yapılıyor. Ancak yapılan tüm çalışmalara rağmen duyarsız kural tanımaz sürücüler nedeniyle trafik kazaları yaşanmaya devam ediyor.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

 Konuyla ilgili çalışmalarını süren Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘Yayalar Kırmızı Çizgimizdir, 5 Adımda Güvenli Trafik, Öncelik Hayatın Öncelik Yayanı’ sloganı ile çalışmalarını sürdürdü.

Adana'da yayalar bilgilendirildi 2

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Kentin birçok noktasında görev alan trafik ekipler, yaralamalı ve ölümlü kazaları önlemek amacıyla yayalara ve sürücülere yönelik bilgilendirme çalışmaları yaptı. Seyir halindeki araçları durduran ekipler, sürücülere broşür dağıtıp, gerekli bilgilendirmeleri gerçekleştirdi.

YAYA GEÇİTLERİNDE DENETİM

Trafiğin yoğun olduğu caddelerdeki yaya geçitlerinde de denetimlerini sürdüren ekipler, burada yayaların karşıdan karşıya geçmeleri için araçları durdurdu. Yayalara bilgiler veren trafik polisleri güvenli bir şekilde karşıya geçmelerini sağladı.

Adana'da yayalar bilgilendirildi 3

BROŞÜR DAĞITTILAR

Yayaların trafik kurallarına uymalarının önemini anlatan polisler, yayalara broşürler dağıttı. Bilgilendirilen yayalar trafik polislerine teşekkür ederek, “Polisler varken bizlere sürücüler yol veriyor. Ancak polislerin ve ışıkların olmadığı yerde sürücüler maalesef ki yaya geçitlerinde çok nadir yol veriyorlar. Sürücülerin yayalara karşı biraz daha duyarlı olmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN

‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın , 5 Adımda Güvenli Trafik , Yayalar Kırmızı Çizgimizdir’ temasıyla yapılan çalışmayla ilgili Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nden şu ifadeler paylaşıldı;

“İl Merkezi trafik birimlerimizce yürütülmekte olan,  ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın , 5 Adımda Güvenli Trafik , Yayalar Kırmızı Çizgimizdir’ projeleri kapsamında, araç sürücüleri ve yayalara yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır.”

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.