TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya'daki teleferik faciasına inceleme başlatıldı

Antalya Konyaaltı’nda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin de yaralandığı teleferik faciası ile ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirildi. Olayla ilgili adli soruşturma da başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2024 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2024 10:11
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Antalya'daki teleferik faciasına inceleme başlatıldı

Antalya Konyaaltı’nda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin de yaralandığı teleferik faciası ile ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirildi.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birisi henüz belirlenemeyen nedenle devrilmiş, devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düşmüştü.

Bölgeye ulaşan ekipler, 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2'si çocuk 7 kişinin de yaralandığını belirlemişti. Kazada Memiş Gümüş'ün (54) öldüğü belirlenirken, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Akmaral Abdyldaeva yaralanmıştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, teleferik sisteminin durması nedeniyle havadaki kabinlerde 184 kişi mahsur kaldığı olayla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, "Bugün Antalya Konyaaltı’nda yaşanan teleferik hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi sonucu maalesef 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 7 kişi de yaralanmıştı.;Olayla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirilmiştir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir." dedi.

Adli soruşturma başlatıldı 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılarak seyir halindeki kabinlerden birinin düşmesi sonucu meydana gelen olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Teleferik kabinlerinde mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarılması için çalışmalar büyük bir dikkat ve hassasiyetle devam etmektedir. Önceliğimiz vatandaşlarımıza bir an önce ulaşılmasıdır. Hepimizi üzen olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır” açıklaması yaptı.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.