TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk'e hakaret eden Üçler Döner'in sahibi Mustafa Atmaca, tutuklandı

Erzurum'da hizmet veren "Üçler Döner" isimli işletmenin sahibi Hacı Mustafa Atmaca, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik kullandığı hakaret içerikli sözlerin ardından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Erzurum Adliyesi'ne götürülen Atmaca, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2023 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2023 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
Atatürk'e hakaret eden Üçler Döner'in sahibi Mustafa Atmaca, tutuklandı

(HABER MERKEZİ)- Erzurum'da faaliyet gösteren Üçler Döner'in sahibi Hacı Mustafa Atmaca, sosyal medya hesabından açtığı canlı yayında Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına hakaretlerde bulundu. Atmaca, görüntülerin tepki çekmesinin ardından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Erzurum Adliyesi'ne götürülen Atmaca, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
 

"Hacı'nın yağ akımı" isimli 'TikTok hesabında 650 bin takipçisi bulunan Atmacı, canlı yayında bir takipçisiyle tartıştı. Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kıyaslarken, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını hedef alan Atmacı, Atatürk ve silah arkadaşlarını ima ederek "Osmanlı toprak kaybetmedi, laikliği getiren o köpekler topraklar kaybetti" ifadelerini kullandı.


Atmaca, tartışma sırasında "Sen gideceksin bizim toprağımız burası. Arabistan'a da savaşmaya gideriz. Bura da Yemen de Kudüs te bizim toprağımız. Siz İsrail'e gideceksiniz. Osmanlı kaybetmedi, laik denen köpekler kaybetti o toprakları. Laikliği getiren köpekler, onlar kaybetti" ifadesini kullandı.

Atmacı'nın ifadeleri büyük tepki çekti. Kamuoyu tepkisinin ardından Atmaca, "Atatürk'e hakaret" suçlamasıyla Erzurum Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

Emniyetteki işlemlerinin ardından Erzurum Adliyesi'ne götürülen Atmaca, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.