TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydın'daki Asansör Kazasında İlk Dava Görüldü

Aydın'ın Efeler ilçesindeki öğrenci yurdunda meydana gelen ve üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'ın hayatını kaybettiği asansör kazasıyla ilgili ilk dava bugün görüldü. Aileler, adalet arayışı içinde.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
Aydın'daki Asansör Kazasında İlk Dava Görüldü

Aydın’ın Efeler ilçesinde öğrenci yurdunda bulunan öğrenci yurdunda yaşanan asansör kazasıyla ilgili olarak ilk dava bugün 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'ın ölümüne neden olan kazada, anne Serpil Ertaş, "Herkes birbirine suç atıyor, o zaman suçlu nerede" diyerek gerçek suçlunun tespit edilmesini talep etti.

Olay, 26 Ekim 2023 tarihinde Efeler ilçesi Işıklı Mahallesi'ndeki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelmişti. Asansörde yaşanan arıza sonucu üniversite öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti. Olayın ardından asansör firması yetkilisi M.B. ile firma sahibi H.T. tutuklanmış, soruşturma derinleştirilmişti. Bugünkü duruşmada sanıkların savunmaları alındı. Mahkeme, yeni bir keşif yapılmasına ve bir sonraki duruşmanın 2 Nisan'da yapılmasına karar verdi.

zeren ertaş

Olayın ardından konuşan Zeren Ertaş'ın annesi “Benim kızımın hayatına mal oldu”

Zeren Ertaş’ın babası Akın Ertaş, mahkemede yaptığı konuşmasında “Gece saat 01.15 civarında yurttan aradılar. Asansörün düştüğünü, kızımın ağır yaralı olduğunu söylediler. Hemen İstanbul’dan yola çıktık sabaha saatlerinde Aydın’a geldik. Aydın’a yaklaşık 60 kilometre kala kızımın vefat ettiğinin haberi geldi. Zeren’im daha öncede olaydan kısa bir süre öncede asansörde kalmış. 17 Ekim’de asansörün periyodik bakımı yapılmış, 18 Ekim’de sabah saat 8 civarında Zeren, asansörde kalmış. Annesine mesaj atmış. Güvenlik gelip çıkarmış. Yani bakımın yapılmasından sadece 1 gün sonra Zeren asansörde kalıyor. Bu olayda kafamıza takılan bazı şeyler var. Bu eksiklikler neden yurtlar açılmadan önce giderilmiyor. Bu durum benim kızımın hayatına mal oldu. Yurt Müdürlüğü ve sanıklardan şikayetçiyiz” dedi.

seren ertaş

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.