TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayram tatilinde trafik kazalarının trajik bilançosu

Kamuda çalışanlar için 9 günü kapsayan Ramazan Bayramı tatilinde yola çıkan vatandaşların dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu neden olduğu kazaların bilançosu ağır oldu. Bayram tatilinin ilk 3 gününde 19 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 912 kişinin de yaralandığı kazalara, 4. günde yenileri eklendi.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2024 05:39
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2024 05:53
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Bayram tatilinde trafik kazalarının trajik bilançosu

Kamuda çalışanlar için 9 günü kapsayan Ramazan Bayramı tatilinde yola çıkan vatandaşların dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu neden olduğu trafik kazaları bilançosu ağır oldu.  Bayram tatilinin ilk 3 gününde 19 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 912 kişinin de yaralandığı kazalara, 4. günde yenileri eklendi.

9 günlük bayram tatili boyunca trafik denetimleri 24 saat esasına göre devam ediyor. Radarla geceleri de yapılan hız denetimlerinde kuralları ihlal eden sürücüler tespit ediliyor. Yetkililerin her bayram tatili öncesinde yaptığı uyalara rağmen yollar onlarca trafik kazası sonucu kana bulanıyor.

Bayram tatilinin ilk 3 gününde bin 838 trafik kazası meydana geldi. 19 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 192 kişi yaralandı. 

Bayram tatilinin 4. gününde de acı haberler peş peşe geldi. Ankara, Kastamonu, Osmaniye, Gaziantep, Samsun, Diyarbakır, Muğla, Malatya, Manisa, Düzce, Denizli, Çorum ve İstanbul'da meydana gelen kazalarda 14 kişi yaşamını yitirirken 45 kişi de yaralandı.

Hayatını kaybedenlerin isimlerinin İlhan Araç,  Ökkeş Kırık, Zeynep Kırık, Nermin K., Emin Coşkun, Ayşe Şen, Hilmi Arbatun, Nazime Arbatun, Merve Arbatun, Bilge Zer, Mehmet Fışkınlı, Yusuf Yusmak, Yavuz Yamuç ve Evren Yılmaz olduğu, yaralı vatandaşların tedavilerinin ise sürdüğü bildirildi.

Bakan Yerlikaya uyardı 

Sürücüleri uyaran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması. Onlara sarılması. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım; hayatla yarışılmaz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.