SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa’da polisleri kandırmaya çalışan sürücü yakayı ele verdi

Bursa'da trafik uygulamasında durdurulan bir sürücü, polis memuru olduğunu ve aracın emniyete tahsisli olduğunu iddia etti. Yapılan kontrollerde iddiasının doğru olmadığı ortaya çıkarken, alkolmetreyi üflemeyi reddeden sürücünün ehliyetine 2 yıl el konuldu.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2025 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2025 09:46
Kaynak: İHA
Bursa’da polisleri kandırmaya çalışan sürücü yakayı ele verdi

Bursa'da uygulama yapan trafik ekiplerine yakalanan sürücü, polislerin meslektaşı olduğunu, aracın da emniyete tahsisli olduğunu iddia etti. Sistemden kontrol yapan ekipler, aracın emniyet aracı olmadığını tespit etti. Daha önce alkollü yakalandığını kabul eden sürücü, polis ekipleriyle pazarlık yaparken kendisini kaydeden basın mensubunu ise tehdit etti. O anlar kameraya yansıdı.

“Alkolmetreyi üflemeyi reddetti”

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Altıparmak Mahallesi Bursalı Tahir Caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerinde alkol uygulaması yapan ekipler, şüphelendikleri 36 AAS plakalı otomobili durdurdu. Araçtan inen kişi trafik polislerine aracın emniyete tahsisli olduğunu beyan etti. Trafik polislerinin sistemden yaptığı kontrollerde aracın emniyet aracı olmadığı ve kiralık araç olduğu anlaşıldı. Alkolmetreyi üflemeyi reddeden Dursun Kağan B., kendisinin de polislerle meslektaş olduğunu beyan etti. Alkolmetreyi reddeden sürücünün ehliyetine 2 yıl el konuldu.

“Gazeteciye tehditler savurdu”

Uygulamayı görüntüleyen gazeteciye sinirlenen sürücü, gazetecinin üzerine yürüyerek küfretti, tehditlerde bulundu. O anlar saniye saniye kaydedilirken, araç çekici ile otoparka çekildi. Sürücüye alkolmetreyi üflememekten dolayı 26 bin 557 lira ceza kesilirken, ehliyetine de 2 yıl el konuldu.

bursa

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.