SON DAKİKA
Hava Durumu

Devlet güvencesinde okuyacak

Adana'da H.Ş. adlı kız öğrenci "Alo 155'i arayarak,"SBS snavına girmek istiyorum. Ama dedem ve babam beni sınava göndermiyor."diye yardım istemiş ve ardından da sınava girmişti. Yapılan araştırmalar sonucunda H.Ş.'nin dedesi ve babası tarafından evlendirilmek istendiği ortaya çıktı. Bunun üzerine devlet yetkilileri, genç kızın okuma azmini göz önüne alarak okul masrafarını karşılayacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2013 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2013 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.ilkhaber-gazetesi.com
Devlet güvencesinde okuyacak

 

ADANA (İHA) - Adana'da Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) ailesi tarafından gönderilmeyince polisin son anda evinden alınarak sınava yetiştirdiği kız öğrencinin, dedesi tarafından evlendirilmek istendiği ileri sürüldü. 

Adana'da dedesi ve babası tarafından SBS'ye gönderilmeyince polisi arayıp "Alo 155 dedem ve babam beni SBS'ye göndermek istemiyor ama ben okumak istiyorum" telefonunun ardından polis tarafından evinden alınarak son anda sınava yetiştirilen H.Ş'nin ailesi tarafından okula gönderilmeyip evlendirilmek istendiği ortaya çıktı. H.Ş. sınava girdikten sonra ifadesi alınmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Burada ifadesinde ailesinin kendisini okutmak istemediğini, "Kızlar ortaokuldan sonra okumaz, kocaya gider" dediğini belirterek, "Ama ben okumak istiyorum bu nedenle ailemin yanına gitmek istemiyorum. Ben okuyup doktor ya da avukat olmak istiyorum" dedi. Bunun üzerine polis öğrenciyi ailesini istemediği için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde bir yurda yerleştirdi. İfadesi alınan baba ve dede ise maddi durumları iyi olmadığı için kız çocuğunu okutmak istemediklerini belirtirken, dede Ali Ş.'nin (65) torununu evlendirmek istediği bu nedenle okula göndermek istemediği ileri sürüldü.

  Bu arada, maddi durumu iyi olmadığını söyleyen ailenin fırıncılık yaptığı ve maddi durumlarının bir kız çocuğunu okutacak düzeyde oluduğu da öğrenildi.

  Kızın okuma azmi karşısında bütün masraflarının devlet tarafından karşılanacağı bildirildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.