DMM’den "KKTC'de denizaltından füze fırlatıldı" iddiasına yalanlama

Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada yayılan “KKTC karasularında denizaltıdan çok sayıda füze fırlatıldı” iddialarının gerçek dışı olduğunu açıkladı. Atışların uluslararası sularda gerçekleştiği ve resmi makamlar dışında paylaşılan bilgilerin manipülasyon amaçlı olduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2026 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2026 16:24
Kaynak: İHA
DMM’den "KKTC'de denizaltından füze fırlatıldı" iddiasına yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya hesaplarında yer alan "KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı" iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

DMM sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı" iddiaların dezenformasyon içerdiği vurgulanarak, Türkiye veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) karasularında yapılmış herhangi bir atışın bulunmadığı belirtildi.

DMM tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan "KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı" iddiası dezenformasyon içermektedir. Türkiye veya KKTC karasularında yapılmış herhangi bir atış söz konusu değildir. Bahse konu görüntülerdeki atışların uluslararası sularda olduğu tespit edilmiştir. Kamuoyunun manipülasyon amacı taşıyan asılsız paylaşımlara itibar etmemesi; yalnızca ilgili resmi makamlarca yapılan açıklamaları dikkate alması önemle rica olunur."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.