Göçük altındaki işçi için arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor

Sivas’ta bir maden ocağında meydana gelen göçükte bir işçi toprak altında kaldı; arama-kurtarma çalışmaları, toprak kaymasının devam etmesi nedeniyle ara verdikten sonra yeniden başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2025 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2025 13:08
Kaynak: İHA
Göçük altındaki işçi için arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor

Sivas'ta edinilen bilgilere göre olay, dün 16.30 sıralarında Divriği ilçesi Çaltı köyü mevkiinde bulunan bir maden ocağında göçük meydana geldi. Fimar adlı şirkete ait demir madeninde henüz bilinmeyen bir nedenle göçük oluştu. Göçük sonrası sahada görev yapan S.Y. (66) toprak altında kaldı. Madende bulunan diğer işçilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edilmiş, göçük altında kalan S.Y.'yi kurtarmak için ekipler çalışma başlatmıştı.

Durdurulan çalışmalar, tekrar başlatıldı

Maden sahasında devam eden toprak kayması nedeniyle durdurulan çalışmalar, günün ilk ışıklarıyla yeniden başladı. Toprak kaymasının devam ettiği maden ocağına sevk edilen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, toprak altında kalan işçiye ulaşmak için yoğun çaba harcıyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.