Hatay İskenderun’da nitelikli yağma operasyonu: 6 tutuklama

Hatay’ın İskenderun ilçesinde nitelikli yağma iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2026 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2026 14:47
Kaynak: AA
Hatay İskenderun’da nitelikli yağma operasyonu: 6 tutuklama

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bölgede asayişin ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında "nitelikli yağma" suçuna karıştığı tespit edilen bir şebekeyi takibe aldı. Mağdur şahıslardan baskı ve tehdit yoluyla gasp yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, faillerin kimliklerini ve saklandıkları adresleri titizlikle belirledi.

ADRESLERE EŞ ZAMANLI BASKIN DÜZENLENDİ

Tespit edilen adreslere düzenlenen operasyonlarda, suç unsurlarıyla birlikte yakalanan şüphelilerin üzerinde ve ikametlerinde geniş kapsamlı aramalar yapıldı. Yapılan incelemeler sonucunda, mağdurdan zorla alındığı belirlenen ve şahsın hesabından çekilen toplam 35 bin 750 Türk Lirası ele geçirildi. Ayrıca olayda kullanıldığı düşünülen bir bıçak ve mağdura ait cep telefonu da emniyet güçleri tarafından muhafaza altına alındı.

ADLİ MAKAMLARCA TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ

Emniyet ekiplerinin gerçekleştirdiği başarılı operasyon neticesinde A.C, E.B, H.S, H.T, H.D. ve H.T. isimli şahıslar kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan 6 zanlı, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Nöbetçi hakimlikçe ifadeleri alınan şüpheliler, "nitelikli yağma" suçundan tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Hatay İskenderun’da nitelikli yağma operasyonu: 6 tutuklama 2

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.