Kartal’da ‘Polisim’ Diyerek Kartal'da ‘polisim' diyerek yaşlı kadını yaklaşık 5 milyon lira dolandırdılar

Kartal’da kendilerini polis olarak tanıtan iki dolandırıcı, 63 yaşındaki kadının 5 milyon lira değerindeki altın ve parasını kapıdan teslim aldı. Şüpheliler, polis ekiplerinin dikkati sayesinde aynı gece yol denetiminde yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2025 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2025 16:29
Kaynak: İHA
Kartal’da ‘Polisim’ Diyerek Kartal'da ‘polisim' diyerek yaşlı kadını yaklaşık 5 milyon lira dolandırdılar

İstanbul Kartal’da, kendilerini telefonda polis olarak tanıtan iki dolandırıcı, 63 yaşındaki bir kadının yaklaşık 5 milyon lira değerindeki para ve ziynet eşyasını alarak kayıplara karıştı. Ancak şüpheliler, aynı akşam yapılan asayiş uygulaması sırasında polis ekiplerinin dikkati sayesinde yakayı ele verdi. Kartal Cevizli Mahallesi’nde durdurulan araçta yapılan aramada, arka koltukta içinde yüklü miktarda para ve altın bulunan bir poşet bulundu. Poşetin sahibi olduğunu iddia eden yolcu M.B.T.’nin tedirgin tavırları üzerine hem kendisi hem de araç sürücüsü U.K. gözaltına alındı.

Yürütülen saha araştırmalarında; şüpheli M.B.T.'nin Orhantepe Mahallesi Çınar Caddesinde ikamet eden H.O. (63) isimli kadın şahsı telefonla arayarak polis olduğunu söylediği, evinde bulunan ziynet ve nakit parayı poşete koyup gelen kişiye teslim etmesini istediği öğrenildi. Adrese gelen M.B.T.'nin poşeti mağdur şahıstan alarak dolandırdığı, araç sürücüsünün de olaya dahil olduğu belirlendi. Her iki şahıs da yakalanarak gözaltına alındı.

Ele geçirilenlerle ilgili yapılan sayımda; 137 adet Cumhuriyet altını, 2 adet burma bilezik, 1 adet beşi bir yerde altın ve zinciri, 1 adet Reşat altın, 1 adet yarım altın ve zinciri, 173,1 gram ons ibareli altın, bin 92 adet 200 TL banknot, 17 adet 100 Amerikan doları, 3 adet 100 TL, 3 adet 50 TL, 2 adet 10 TL para ve ziynet eşyası olduğu belirlendi. Yaklaşık 5 milyon değerindeki altın ve paralar sahibine teslim edildi.

Yakalanan M.B.T. ve U.K. isimli şüpheli şahıslar ise, emniyetteki işlemlerinin ardından "Nitelikli Dolandırıcılık" suçundan adliyeye sevk edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.