TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kastamonu'da KAFES-45 Operasyonu: Örgüt Lideri Adliyeye Sevk Edildi

Kastamonu merkezli düzenlenen KAFES-45 Operasyonu'nda gözaltına alınan suç örgütü lideri olduğu değerlendirilen Ömer Çınar, adliyeye sevk edildi. Ancak adliye önünde yakınları ile gazeteciler arasında gerginlik yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
Kastamonu'da KAFES-45 Operasyonu: Örgüt Lideri Adliyeye Sevk Edildi

Kastamonu'da gerçekleştirilen KAFES-45 Operasyonu kapsamında suç örgütü lideri olduğu değerlendirilen Ömer Çınar, jandarma tarafından gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Operasyon, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 12 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi. İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Samsun, Karabük ve Zonguldak gibi illerde de eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

Operasyonda toplam 21 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonun hedeflerinden biri olan Ömer Çınar, operasyon kapsamında jandarma tarafından yakalandı. Aynı operasyon çerçevesinde jandarmadaki işlemleri tamamlanan M.K., M.C., T.A. ve O.E. isimli şüpheliler tutuklandı. Diğer şüphelilerin ise jandarmadaki işlemleri devam etmekte.

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü operasyon sonucunda, MASAK ve Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan ortak analizler sonucunda 14 paravan şirkete ait banka hesaplarında 980 milyon TL’lik işlem hacmi ve 105 milyon TL’lik haksız kazanç elde edildiği tespit edildi. Bu çerçevede, şüphelilere ait banka hesaplarına, ele geçirilen nakit paraya ve 1 adet lüks marka araca el konuldu.

Ömer Çınar'ın adliyeye sevki sırasında adliye önünde bekleyen yakınları, gazetecilere saldırarak hem sözlü hem de fiziki olarak görüntü almalarını engellemeye çalıştı. Operasyonun detayları ve elde edilen bulgular, soruşturmanın devam ettiği belirtilen süreçte daha fazla ayrıntı sağlayacak gibi görünüyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.