TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırmızı ve gri kategorideki 2 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, kırmızı ve gri kategorilerde aranan 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2023 08:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2023 09:14
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kırmızı ve gri kategorideki 2 terörist etkisiz hale getirildi

(İLKHABER) - İçişleri Bakanı Yerlikaya, Şırnak ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonlarda kırmızı ve gri kategorilerde aranan 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şırnak ili Güçlükonak ilçesi kırsalında J-SİHA desteğinde Şırnak İl Jandarma Komutanlığı, JOPER, JÖH ve Jandarma Komando Karma Timlerinin katılımıyla Şehit Teğmen İsmail Can Akdeniz Operasyonu icra edildiğini belirtti. 

Operasyonda Terörden Arananlar Kırmızı Kategori'de kaydı bulunan Sözde Botan sorumlusu ve aynı zamanda Gabar Eyalet Sorumlusu olarak faaliyet yürüten Ercan Serhat (K) Reis Gültüran adlı teröristin çıkan çatışmada silahı ile birlikte sağ olarak yakalandığını ifade eden Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Teröristin Şırnak ilinde 2016-2022 yılları arasında, 7 güvenlik görevlisinin şehit edildiği ve 20 güvenlik görevlisinin yaralandığı 7 eylemin talimatını verdiği tespit edildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu da Diyarbakır Kulp ilçesi ağaçlık alanda tespit edilen JÖH ve PÖH unsurları, ATAK helikopterleri ile EGM İHA ve J-SİHA'ların düzenlediği ortaklaşa operasyonla Terörden Arananlar Listesi Gri Kategori'de aranma kaydı bulunan Agit Berxwedan (K) Habib Kakakoç etkisiz hale getirildi. 

Teröristin geçmişteki faaliyetlerine yönelik yapılan inceleme sonucunda; Diyarbakır ve Muş illerinde 2012-2022 yılları arasında, 2 güvenlik görevlisinin şehit edildiği ve 1 güvenlik görevlisinin yaralandığı 6 eyleme katıldığı tespit edildi."

Bakan Yerlikaya, şehitlerin kanının yerde kalmadığını belirttiği paylaşımında, "Operasyonu gerçekleştiren kahraman Emniyetimizi ve kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadığınız için hepinizi alınlarınızdan öpüyorum. Milletimizin duaları sizinle." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.