SON DAKİKA
Hava Durumu

Mersin’de drone destekli trafik denetimi

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nda jandarma ekipleri, drone ile gerçekleştirdiği denetimlerde emniyet şeridi kullanımı, hatalı sollama ve şerit ihlali yapan 7 sürücüye toplam 6 bin 951 TL para cezası uyguladı. Güvenli trafik için denetimler sürecek.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2025 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2025 12:53
Kaynak: İHA
Mersin’de drone destekli trafik denetimi

Mersin'de jandarma ekiplerince dron destekli yapılan denetimlerde, kural ihlali yapan sürücüler havadan tespit edilerek idari para cezası uygulandı.İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, trafik kazalarının önlenmesi, sürücülerin trafik kurallarına uyma düzeylerinin artırılması ve güvenli trafik ortamının oluşturulması amacıyla Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda havadan dron destekli denetim yapıldı. Yapılan kontroller sonucunda trafik kural ihlali yaptığı tespit edilen 7 araç sürücüsüne toplam 6 bin 951 TL idari para cezası uygulandı.

Denetimlerde özellikle emniyet şeridinin usulsüz kullanımı, hatalı sollama, şerit ihlali ve diğer trafik kurallarına uyum konuları takip edildi.Yolcu taşıyan araç sürücüleri ile diğer yol kullanıcılarının can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla bu tür trafik denetimlerinin aralıksız devam edeceği bildirildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.