TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'NARKOÇELİK-25' operasyonlarıyla 538 kg madde ele geçirildi

Emniyet ve Jandarma ekipleri, 45 ilde gerçekleştirdikleri NARKOÇELİK-25 operasyonlarında uyuşturucu tacirlerine darbe vurdu. 320 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 09:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 09:18
Kaynak: Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet ve Jandarma ekiplerinin 45 ilde gerçekleştirdiği NARKOÇELİK-25 operasyonlarının detaylarını sosyal medya hesabından duyurdu. Operasyonlar kapsamında 538 kg uyuşturucu madde, 2 milyon 30 bin 500 adet kök kenevir ve kök skunk, 188 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ayrıca, 320 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

Yerlikaya, "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek." diyerek operasyonların devam edeceğini belirtti.

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıklarının 765 ekip ve 1.910 personel, 9 hava aracı ve 26 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ağrı: İl Jandarma Komutanlığı ve Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce yapılan operasyonda, 240 kg eroin ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı.
Diyarbakır: İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda, 1 milyon 720 bin 500 adet kök kenevir, 310 bin adet kök skunk ve 64 kg kubar esrar ele geçirildi.
Malatya: İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda, 57,5 kg skunk ele geçirildi ve 4 sokak satıcısı yakalandı.
İstanbul: İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda, 53,5 kg metamfetamin ele geçirildi ve 73 sokak satıcısı yakalandı.
Hakkâri: İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda, 28,5 kg metamfetamin ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı.
Antalya: İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda, 21 kg esrar, 21 kg eroin ve 13 kg metamfetamin ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı.
İzmir: İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda, 19 kg skunk ele geçirildi ve 3 zehir taciri yakalandı.
Konya: İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda, 15 kg skunk ve 124 bin 822 adet uyuşturucu hap ele geçirildi ve 7 sokak satıcısı yakalandı.
Eskişehir: İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda, 40 bin 558 adet uyuşturucu hap ele geçirildi ve 2 zehir taciri yakalandı.
Ankara: İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda, 22 bin 828 adet uyuşturucu hap ele geçirildi ve 2 zehir taciri yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren kahraman polis, jandarma ve gümrük muhafaza ekiplerini tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.