TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rapor sahte, tatil gerçek! Fizyoterapiste 15 yıl hapis istendi

Konya'da özel bir rehabilitasyon merkezinde çalışan fizyoterapist, iş göremezlik raporu alarak tatil yapmaya gitti. Yapılan araştırmalar sonucunda raporun sahte olduğu ortaya çıkan fizyoterapist işten kovuldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2024 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2024 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
Rapor sahte, tatil gerçek! Fizyoterapiste 15 yıl hapis istendi

Konya'da bir fizyoterapistin iş göremez raporu alıp tatil yapması olayı, başlatılan soruşturma sonucunda gün yüzüne çıktı. Özel bir rehabilitasyon merkezinde çalışan Sait U., işe gelemeyeceğini belirterek 4 günlük iş göremezlik raporu aldıktan sonra tatil için Konya'dan ayrıldı.

Ancak merkezin sahibi Mehmet Evrim'in şüpheleri üzerine yapılan araştırmalar sonucunda, Sait U.'nun raporun düzenlendiği hastaneye hiç gitmediği ve tatil sırasında Mersin'de olduğu ortaya çıktı. Mehmet Evrim, durumu Çumra Kaymakamlığı ve Çumra Cumhuriyet Savcılığı'na bildirdi ancak soruşturmaya izin verilmedi.

Mehmet Evrim'in itirazı üzerine Konya Bölge İdare Mahkemesi'ne başvuruldu ve itiraz kabul edildi. Ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunuldu ve Sait U.'nun işine son verildi.

HASTANEYE GİTMEDEN RAPOR ALDI, TATİL YAPTI!

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında hastanedeki güvenlik kamerası kayıtları incelendi. Görüntülerde, hemşire Esra T.'nin rapor için arkadaşına ihtiyacı olduğunu belirttiği, doktor Ömer Tayyip Ç.'nin ise raporu verdiği tespit edildi. Ancak Sait U.'nun o gün hastanede olmadığı ve Mersin'de olduğu görüntülerle kanıtlandı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan alınan raporda da Sait U.'nun olay günü Mersin'de olduğu ve Esra T.'yi telefonla aradığı saptandı. Bu gelişmelerin ardından Sait U.'nun iş göremez raporuyla yaptığı tatil planı ortaya çıktı ve işten kovuldu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.