Tır ile göçmen kaçakçılığı Mersin polisine takıldı

Mersin’de göçmen kaçakçılığına yönelik bir tırda yapılan aramada, 6 yabancı uyruklu kaçak göçmen yakalandı. Olayla ilgili 5 şüpheliye adli işlem yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2023 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2023 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.ilkhaber-gazetesi.com
Tır ile göçmen kaçakçılığı Mersin polisine takıldı

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ile istihbarat birimlerinin koordineli çalışmalarında, tır ile kaçak göçmenlerin Mersin’e geleceğini, buradan da Avrupa ülkelerine gideceğinin bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine belirlenen tırı takibe alan ekipler, Adana-Mersin Otoyolu Pozantı yol ayrımında durdukları tırda yaptıkları aramalarda 1’i 18 yaşından küçük 6 yabancı uyruklu kaçak göçmen yakaladı. Araç şoförüne adli işlem yapılırken, alınan ifadelerde kaçak göçmenlerin Türkiye’ye gelişleri ve deniz yoluyla Güney Kıbrıs Rum kesimine gidişlerini organize ettikleri tespit edilen A.M., S.K.S., A.M. ve T.A. isimli şahıslar da yapılan operasyonla gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şahıslar işlemleri yapılmak üzere emniyete götürülürken, yakalanan göçmenlerde işlemleri yapılmak üzere İl Göç İdaresi’ne teslim edildi.

AW041266_01

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.