Vali Köşger, Adana'daki yangına sebep olanların terörle bağlantısının bulunmadığını açıkladı

Adana’da son günlerde art arda çıkan orman yangınlarının ardından, bölgeye fotokapanlar yerleştirilip İHA ve Bayraktar TB2 ile havadan izleme başlatıldı. TB2’nin tespit ettiği yangın sonrası takibe alınan araçtaki 3 şüpheli yakalanarak tutuklandı. Vali Yavuz Selim Köşger, olayın terör bağlantısı olmadığını, yangınların tarla açma amacıyla çıkarıldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2025 19:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2025 19:39
Kaynak: İHA
Vali Köşger, Adana'daki yangına sebep olanların terörle bağlantısının bulunmadığını açıkladı

Adana’da son günlerde art arda çıkan orman yangınlarına karşı alınan önlemler artırıldı. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangınların çıkış nedenlerini tespit etmek amacıyla bölgeye fotokapanlar yerleştirirken, havadan denetim için İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Bayraktar TB2 ile izleme başlattı. 25 Temmuz günü saat 21.00 sularında çıkan bir yangın, TB2 tarafından 2 dakika içinde tespit edilerek ekipler hızla yönlendirildi. Görüntülerde, yangının hemen ardından şüpheli bir aracın İHA ile takibe alındığı ve jandarma ekiplerinin aracı durdurarak içindeki 3 kişiyi gözaltına aldığı görüldü. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, “yangına sebebiyet vermek” suçlamasıyla tutuklandı.

Olayın ardından Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, İhlas Haber Ajansı'na açıklamada bulundu. Vali Köşger, tutuklanan 3 zanlının terör bağlantısı olmadığının altını çizerek, "Havadan İHA ve SİHA'lar, karadan jandarmamız sahada devriye geziyor. Gereken cezalar uygulanıyor. Geçtiğimiz günlerde şehrimiz civarında İHA ile tespit edip yakaladık. Terörle bağlantısı yok, daha çok vatandaşlarımızın tarla açma gayretiyle yaptığı bir şey. Vatandaşlarımızın şunu bilmesi gerekiyor; orman alanları anayasa güvencesi altındadır. Ormanları yakarak ya da başka şekilde ele geçirmek mümkün değil. 100 yıl da geçse orman vasfını yitirmez. Üzerine bina da yapsanız, gökdelen de yapsanız, yıktırır ve yeniden orman vasfına döndürürüz. Orman alanlarına bina yaparak ya da başka yollarla sahiplenmek mümkün değil. Vatandaşlarımız dikkatli olsun; hem sıkı denetimler hem de ağır cezalar var" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.