TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Karalar’dan bayram öncesi müjdeli haber geldi

Karalar: EYT ve deprem tazminatı ödemelerini yapıyoruz

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2023 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2023 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Başkan Karalar’dan bayram öncesi müjdeli haber geldi

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, EYT’den emekli olan ve deprem tazminatları alacak personel ve diğer çalışanlara toplam 80 milyon TL’lik ödemeyi tek seferde yapacaklarını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediye meclisinden 755 milyon TL’lik borçlan talep etmişti. Komisyonlarda ret edilen borçlanma talebi meclise geldiğinde Cumhur İttifakı’nın oylarıyla ret edildi. Durum böyle olunca ödemeler yapılamayacak endişesi EYT’den emekli olan kişiler ile deprem tazminatı alacak olan çalışları sardı.

HAYIRLI OLSUN

Bu kişilerin mağdur edilmemesi için çalışma başlatan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bayram öncesi paraları ödemek için yoğun uğraşı verdi. Karalar, yaptığı çalışmanın ardından işçilere hitaben bir açıklama yaptı. EYT’li ve deprem tazminatı ödemelerinin bayram öncesi ödeneceğini belirten Karalar, hayırlı olmasını temenni etti.

345 MİLYONLUK BORÇ

Belediyenin EYT ve deprem tazminatları nedeniyle 345 milyonluk borca girdiğini dile getiren Karalar, “Hem EYT'den hem deprem tazminatından dolayı belediyemize 345 milyonluk bir ek yük geliyor. Bunu geciktirmeden ödeyebilmek için meclisten bir borçlanma istedik. Ne yazık ki alamadık. Sağlık olsun ama kardeşiniz burada, başkanınız burada onlar borçlanma vermedi diye biz sizin paralarınızı ödemeyecek miyiz? Elbette ödeyeceğiz” dedi.

ÖDEMELER YAPILACAK

Yapacakları ödemelerle ilgili bilgiler veren Başkan Karalar, “Daha önce tazminatların bir bölümünü ödedik ödemeye devam ediyoruz. Sırayla devam ediyoruz. Hiç kimsenin hakkı hiç kimseye geçmeden 45 gün içerisinde işten ayrılan arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin tazminatını hem de tek seferde ödüyoruz. Bayram ağzı yani hesaplarınızı 13 günlük tediyeler, kadrolu arkadaşlarımızın dört mesaisi ve yaklaşık 32 milyon tutan ayrılanların tazminatı, iki aylık deprem tazminatı ve bir sürü ödeme yapacağız” diye konuştu.

80 MİLYON VERİLECEK

Bir çırpıda ödemeler için 80 milyon TL’lik ödeme yapacaklarını aktaran Başkan Karalar, ödemelerin sırayla devam edeceğini anlatarak, “Tam bir çırpı da, bir tek kalemde 80 milyon TL’yi bütün personelimizin tamamına vereceğiz. Kimisi tediye, kimisi deprem tazminatı, kimisi mesai, hepsini birlikte ödeyeceğiz. Tazminat hadi hayırlı olsun güle güle kullansınlar” ifadelerini kullandı.

KARALAR UYARDI

Ayrıca Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar bayramda seyahate gidecekler tatile gidecekler için uyarıda bulundu. Trafik kurallarına uyulmasını isteyen Karalar, “Allah korusun başınıza bir şey gelirse çok üzülürüz. Gittiğiniz gibi gelin istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.