TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’den yerel seçimlere 9 ay kala 19 yeni il çıkışına eleştiri geldi  

​​​​​​​ “Önce ‘Bütünşehir Yasası’nı değiştirin”

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2023 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2023 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’den yerel seçimlere 9 ay kala 19 yeni il çıkışına eleştiri geldi   

ADANA (İLKHABER) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Cumhur ittifakının 19 yeni il ve 27 yeni ilçe teklifini eleştirerek, yerel seçimlere 9 ay kala bunun ortaya atılmasının samimi bir davranış olmadığını açıkladı. Dr. Şevkin, 19 ilçenin il yapılmasının önemli olduğunu, ancak önce Büyükşehir Yasası’nın toplumun tamamına hizmet verecek şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.
“KÖYLER ÜRETİMDEN UZAKLAŞTIRILDI”
CHP’li Dr. Şevkin, yaptığı açıklamada, son günlerde Cumhur İttifakı tarafından 19 ilçenin il yapılacağına ilişkin söylemler geliştirildiğini söyledi. Dr. Şevkin, 2012 yılında çıkarılan 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası ile 30 büyük ilin Büyükşehir statüsüne kavuştuğunu anımsatarak, "Ve bir gecede köyler mahalleye dönüştü. Yani lüks herhangi bir semtteki emlak vergisi ile herhangi bir köyümüzdeki bir köylümüzün ödeyeceği emlak vergisi, neredeyse aynı statüde görüldü. Mahalle statüsüne kavuşturulan bu köyler ne yazık ki hem üretimden hem de bir takım ayrıcalıklardan da mahrum kaldı" dedi.
“POPÜLİST YAKLAŞIM SERGİLENİYOR”
Bu gelişmelerle birlikte yine Köy Hizmetleri gibi önemli bir kurumun birçok ilde kapatıldığı için kırsala hizmetlerin ulaşmasında zorluklar ve güçlükler yaşandığını kaydeden Dr. Şevkin, şunları söyledi:
"İller Bankası'nın özellikle yandaş büyükşehirleri koruyup diğerlerine yeteri kadar hem yabancı kredi hem de normal kredileri vermemesi nedeniyle hizmet aksamaları yaşandı. Cumhuriyet'in 100. Yılı'nda 100 il teklifi ile bu ilçelerin il yapılması elbette önemli ama önce burada öncelik kangren haline dönmüş bu Büyükşehir Yasası’nın biran önce toplumun tamamına hizmet verecek şekilde yeniden düzenlenmesidir. Öncelikle o kırsal köylerimizin üretime kavuşturulması gerekmektedir. Dolayısıyla popülist yaklaşımlarla seçime tam 9 ay kala bunun ortaya atılması, hiç samimi bir davranış değildir. Gelin eğer bu ilçeleri il yapacaksak öncelikle buradaki sorunları çözelim ve Bütünşehir Yasasını sağlıklı bir şekilde değiştirelim, daha sonra bu söylemleri geliştirelim."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.