TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır'da Evlilik Arayışı: Sahte Gelin Şebekesine 120 Bin TL'sini kaptırdı

Diyarbakır'da Evlenme Hayali Kuran Adam, Sahte Gelin Şebekesine 120 Bin Lirasını Kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 17:23
Kaynak: İHA
Diyarbakır'da Evlilik Arayışı: Sahte Gelin Şebekesine 120 Bin TL'sini kaptırdı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde yaşayan Mehmet Nezir Çelik (45), evlenme hayaliyle Iğdır'a gittiği sırada sahte gelin çetesi tarafından 70 bin lira başlık parası ve giderlerle toplamda 120 bin lira dolandırıldığını iddia etti. Çelik'in kuyumcuda 3 günlük geline altın aldığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Diyarbakır'da 3 yıl önce eşini kaybeden Mehmet Nezir Çelik, yeniden evlenmeye karar verdi. Elazığ'da bir yakınının aracılığıyla tanıştığı bir kişiyle Iğdır'a giden Çelik, burada tanıştığı kadın ve yanında bulunan şahıslar tarafından dolandırıldığını iddia etti.

Çelik'in anlattığına göre, Iğdır'da tanıştığı kadın, kendisine eşinin trafik kazasında hayatını kaybettiğini ve dul olduğunu söyledi. Daha sonra yanında bulunan şahıslar ise Çelik'ten 100 bin TL başlık parası talep etti. Ancak Çelik, miktarı yüksek bulup 70 bin TL'ye indirmek istedi. Para, şahıslar tarafından alınıp başka birine verildi.

Dini nikah kıyıldıktan sonra Diyarbakır'a dönen Çelik, 3 gün sonra gelinin kaçma girişiminde bulunduğunu belirtti. Polislerin müdahalesiyle durum ortaya çıktı ve Çelik dolandırıldığını fark etti.

Çelik'in ifadesine göre, yaklaşık 120 bin TL'lik bir zararla karşı karşıya kaldı. Olayla ilgili şikayette bulunan Çelik, dolandırıcıların yakalanmasını istedi.

mehmet nezir çelik

mehmet nezir çelik
 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.