TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kabine Toplantısında alınan kararlar, Emekli maaşı ne kadar oldu ? 

Emekli maaş zammı ve vergisiz telefon, bilgisayar gibi uygulamaların masaya yatırılacağı kritik Kabine Toplantısı 15.15 itibarıyla başladı. Bu noktada gözler "Kabine Toplantısı kararları ve sonuçları açıklandı mı, neler oldu?" sorusuna çevrildi. İşte, 26 Eylül 2023 Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonuçları...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2023 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2023 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kabine Toplantısında alınan kararlar, Emekli maaşı ne kadar oldu ? 

(İLKHABER)-  Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Kabinenin ilk önemli gündem maddesi emeklilere yönelik zam düzenlemesi oldu.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı saat 15.15'te başladı. 
Beştepe'deki toplantıda ekonomi başlığında önemli konular ele alındı. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIKLARINA YAPILACAK ZAM

Kabinede yıl sonunda tamamlanması beklenen en düşük emekli aylıklarına yönelik düzenlemenin ele alınması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın zam düzenlemesi konusunda kabine üyelerini bilgilendirmesi bekleniyor.

"GENÇLERE FAİZSİZ KREDİ İMKANI SUNACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. Gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz." dedi.

EVLİLİK KREDİSİ

Türkiye olarak nasıl BM'nin reform ihtiyacını dile getiriyorsak aile müessesinin korunması çalışmalarına bayraktarlık yapmakta kararlıyız. Ülkemiz için de özgün projelerle örnek olacak, aile kurumunun güçlendirilmesini sağlayacağız. Evlenecek gençlerin desteklenmesi projemizle ilgili çalışmayı tamamladık. Önümüzdeki günlerde Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifini Meclis'imizin takdirine sunacağız. Devlet gelirlerinin belli bir kısmını buraya aktaracağız. Gençlere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Bu uygulamayı pilot bölge olarak deprem bölgesinde başlatacağız.

AİLE VE GENÇLİK BANKASI MECLİS'E GELİYOR

Aile ve Gençlik Bankası çalışmalarımızı tamamladık. Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımızla kanun teklifini Meclisimizin takdirine sunacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.